Hur man balanserar hjulen på en Mazda 6

amerikanska konsumenter var katalysatorn bakom utformningen av Mazada 6. De ville utseendet av en europeisk bil med tillförlitligheten av japanska bilar till ett lågt pris. Den Mazada 6 debuterade i USA 1979 som en medelstor sedan och coupé. Wheel balansering och uppriktning har länge stått problem med detta fordon. "Alignment" innebär justering vinklar hjulen för att uppfylla tillverkarens specifikationer. "Balanserar" avser anpassningen av vikten av däcket så den snurrar jämnt, vilket minskar slitbanans slitage. Saker du behöver
Balansera maskin 1 ounce vikter
Gummiklubba
Visa fler instruktioner
1

montera Mazada 6 däck på balansering maskin. Snurra hjulet så att den tyngre delen blir igenkännbar. Den tyngre delen av hjulet snurrar lägre än resten av däcket.
2

Hitta en uppsättning balansvikter som mäter i gram. Tillsätt sedan tyngd till den ljusare sidan av hjulet, som börjar med ett uns.
3

Använd en gummiklubba för att knacka på vikten på plats. Det är en platt ände på vikten som jobbar på den kanten av hjulet. Målet är att få hjulet väger samma hela vägen runt däcket.
4

Test balansen i hjulet igen genom att snurra den på balansering maskin. Lägg till eller ta bort vikter som rörelsen och vikten av däcket anger. Däcket är balanserat när det väger lika hela vägen runt hjulet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130497.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.