Hur man använder en Ohm mätare för att kontrollera en Voltage Regulator

Du kan kontrollera bilens laddningssystem själv hemma med en ohmmeter. En ohmmeter, också ibland kallas en multimeter, är relativt prisvärd på hårdvara eller bildelar butiker. Apparaten mäter hur mycket motstånd som finns i en tråd jämfört med laddningen genom tråden. Generatorn och spänningsregulatorn utgör avgiftssystemet för ditt fordon. Spänningsregulatorn upprätthåller spänningen från batteriet när bilen är igång. Om du har dim strålkastare eller andra onormala elektriska problem med din bil, bör du testa spänningsregulator. Saker du behöver
Ohm mätare Två personer
Visa fler instruktioner
1

Vrid ratten på din ohmmeter till 20 om den har en ohm skala eller till ohm symbol om den har olika inställningsalternativ på ratten. Den ohm symbolen liknar symbolen för den grekiska Omega.
2

Starta bilen. Se till att bilen är i parken och parkeringsbromsen är inställd.
3

Öppna huven på din bil så att du kan komma åt batteriet.
4

Tryck den svarta mätaren bly i din ohmmeter till den negativa batteripolen och den röda mätaren ledningen till den positiva polen.
5

Kontrollera displayen för att se hur många volt kör igenom. Det ska köras mellan 13,8 och 14,5 volt.
6

gasa till rev motorn och kontrollera behandlingen. Det borde gå upp och sedan bosätta tillbaka till föregående behandlingen. Du kommer förmodligen behöva en annan person att läsa ohmmeter eller trampa på gasen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130462.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.