Harmonisk Balancer Vridmoment specifikation

Den harmoniska balancer syfte är att minska motorns vibrationer från vevaxeln normala funktion. När du byter ut din harmonisk balansaxel, är det viktigt att inte bara se till den nya harmoniska balansaxel är identisk i storlek till den gamla, men också att bultarna är av samma storlek och längd. Fastän det är möjligt att återanvända de gamla bultar, är det mycket lämpligt att använda nya. Vad är en Harmonic Balancer

Den harmoniska balansaxel är via en drivrem, till framsidan av motorns vevaxel. Den harmoniska balancer överför vibrationer från vevaxeln via rem och remskiva systemet. Vibrationerna överförs sedan till det inre navet hos den harmoniska balancer där en energi transportelement hjälper till att absorbera vibrationerna. Utan en väl fungerande harmonisk balansaxel, kommer motorn att uppleva ökade påfrestningar på vevaxeln, vilket leder till potentiellt motorhaveri.
Rätt vridmoment
p Det finns en mängd olika vridmoment specifikationer för harmonisk balanserare. Om momentet inte är korrekt inställd, kan motorn vibrationer och drift av drivremmen över harmonisk balansaxel orsaka harmonisk balansaxel remskiva för att lossa och flyga bort motorn. Visslande ljud kan indikera slarv i bältet. Varje bil är annorlunda. En professionell eller en reparation manual bör konsulteras för korrekt vridmoment för ditt fordon.
Åtdragningsmoment

Mindre Chevy modeller bör ha harmoniska set spjället bult till 60 foot-pounds. Större Chevy fordon bör ha ett vridmoment av 85 foot-pounds. Hemi426, bör mindre Chrysler och större Chrysler motorer har en harmonisk dämpare bult satt till 135 mat-pounds. Enligt HotRodShack, bör var och en av Ford 260, 302, 406 och 429-460 motorer har en harmonisk dämpare bult in mellan 70 och 90 foot-pounds. Addera 1990 och tidigare

Enligt DorTorSpec bör de flesta Oldsmobile och Pontiac modeller i början av 1990 har en harmonisk balansaxel vridmoment på 219 foot-pounds. Samma tillverkare ska ha 110 foot-pounds för produktion åren 1995-2000. Chevy och GMC Trucks mellan åren 1969 och 1996 bör sättas till 75 foot-pounds. Alla Jeepar mellan 1987 och 2000 bör sättas till 80 foot-pounds.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130450.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.