Hur Byt topplockspackning på en 1997 Ford Aerostar

Den 1997 Ford Aerostar var den sista modellen av Aerostar minivan som Ford Motor Co producerade. Den minibuss kom utrustade med antingen en 3,0-eller 4,0-liters motor som kan mata ut upp till 152 hästkrafter vid 4750 varv per minut. Om du råkar ha en blåst packning, måste du byta ut den komponent för ditt fordon för att fungera korrekt. Det finns olika orsaker till en blåst topplockspackning inklusive smutsiga bultar, felaktig packning designen för minibuss eller en överhettad motor. Saker du behöver
Ratchet och uttag
Skruvmejsel
Kylvätska
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Vänta tills din minivan är kall innan du börjar arbeta på att ersätta topplockspackningen i 1997 Ford Aerostar. Ta bort kabeln från batteriet. Tappa ur kylvätskan ur bilen i en ren förslutningsbar behållare. Du kan återanvända kylmediet från fordonet.
2

Lyft framsidan av minibuss med en domkraft och stödja Aerostar med pallbockar. Ta bort resonatorarrangemang. Placera fordonet tillbaka till marken. Mark och biljett komponenten under huven, såsom fördelarlocket, tändstift och distributör.
3

Fortsätt att märka och tagga alla delar under huven. Koppla bort eller ta bort de övre motordelar, inklusive vakuumslangar, mätsticka, vipparmskåpan, insugningsröret, trissan bälte, Kylarslang, Kamrem, Kamrem täcka, avgasrör och alla kontakter.
4

Ta topplocksskruvarna utanför fordonet och släng. Rengör ytan på huvudet packningen parning på blocket, insugningsrör packning fasad och topplocket. Få oljan ur Topplocksbult hål med tryckluft. Sätt den nya topplockspackningen på plats och sitter cylindern på plats.
5

Sätt de nya bultarna på plats i två steg mönster. Torque till 50 till 60 foot-pounds på första rundan och 80 till 90 foot-pounds på den andra rundan. Anslut alla kablar, pluggar, kontakter och församlingar tillbaka till minibuss. Konsultera en Ford Aerostar reparationshandbok för vridmoment mätningar för de andra bultarna på fordonet.
6

Titta på topplocket för slitage och undersöka skevhet. Den skevhet bör mäta under 0,0020 inches. Placera den nya packningen vänd uppåt. Återgå nya topplocksskruvarna i en process i tre steg:. Dra åt bultarna vid 22 foot-pounds, 43 foot-pounds och 47 foot-pounds
7

tillbaka resten av Subaru delar i motsatt av ordning av att ta bort delarna. Kolla en reparationshandbok fro särskilda Subaru har du för rätt vridmoment specifikationerna för de andra bultarna.
8

tillbaka delarna motorblocket tillbaka i motsatt ursprungliga fabriken installation. Granska en Subaru service manual för rätt åtdragningsmoment.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130348.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.