Hur byter jag en Ford Festiva topplockspackning?

Oavsett om du har en 1988 eller 1996 Ford Festiva, ersätta topplockspackningen i bilen är en liknande process. Du kommer att behöva byta en topplockspackning för ett antal orsaker, inklusive orena bultar, skadade bultar, fel typ av topplockspackning, eller skador från en överhettad motor. Huvudet packningen är i mitten av cylinderhuvudet och motorblocket, tar så avlägsnande en tid. Detta fordon såldes också som Ford Aspire på olika marknader efter 1993. Saker du behöver
Ratchet och uttag
Skruvmejsel
Kylvätska
Ny topplockspackning
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Vänta tills din Ford Festiva har svalnat innan du använder under huven. Lossa minuskabeln från batteriet kabeln. Sitt en förslutningsbar behållare under kylaren petcock att tömma kylsystemet.
2

Tag alla delar av Ford Festiva innan du arbetar, till exempel kablar, slangar, remmar, selar, tändstift och kontakter.

3

Säkra Ford ovanpå träklossar placeras säkert på vadderade golv uttag.
4

Ta bort eller koppla de övre motordelar av Ford. Ta av distributören, kuggremmar, täcker ventil, avgasgrenrör, insugningsrör och slangar, inklusive kylarslangen och värmeslangen. Vissa elektriska kontakter för att koppla bort inkluderar vevaxelläget sensor, kamaxelposition elektriskt kontaktdon och kylvätska temperaturgivare. Kallelse positionen för varje komponent.
5

Lossa skruvarna på topplocket i motsatt riktning mot den åtstramning mönstret. Ta av topplocket och gamla topplockspackning från Ford Festiva. Rengör passyta hos packningen.
6

Placera den nya packningen på Ford Festiva. Använd en momentnyckel för att dra de nya topplocksskruvarna i en två-pass process. Vridmoment till 35-40 fot-pounds på den första utrymme och 56-60 fot-pounds på den andra passagen.
7

Ersätt de delar av Ford Festiva tillbaka i fordonet. Granska en Festiva reparation guide för att ta emot bulten specifikation för alla bultar på fordonet. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130327.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.