DIY: E46 Expansionstank

BMW E46 är den fjärde generationen av 3-serien. Det är tillförlitlig om underhållet på det utförs på rätt sätt. En av de viktigaste aspekterna av en bilens motor är kylsystemet. Om kylsystemet misslyckas, kan skador uppstå på motorn. Den kylvätskeutjämningsbehållaren på en E46 är tanken att kylmediet dirigeras till när det blir varmt under körförhållanden. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
eller ramper
Skruvmejsel
Tänger
Behållare för kylvätska
Färska Rags kylvätska Addera Show Fler Instruktioner
1

lyft framsidan av BMW med en domkraft och stödja den på pallbockar. Alternativt kan du köra framför bilen upp på ramper för att komma åt undersidan av bilen. Koppla bort kylvätska sensor som går till botten av expansionskärlet. Koppla metallklämma i botten på expansionskärlet som håller tanken till motorrummet.
2

Placera ett uppsamlingskärl under motorn, som är tillräckligt stor för att fånga kylvätska som kommer ut ur kyl- systemet. På manuellt växlade bilar, skruva den blå pluggen på botten av tanken och låt kylvätskan rinna ut i kärlet. På E46s med automatisk växellåda, måste överföringen kylaren kopplas bort från kylaren. Dra klippet upp och ut som ligger där trans svalare slangen går till kylaren. Den trans kylaren ska hänga fritt, låta den rinna ner i behållaren. Från motorrummet
3

, koppla bort de två stora slangar som går från toppen av expansionskärlet till kylaren genom att dra klippen på slangarna bort med en tång nål näsa. Dra den mindre slang som går in i den nedre sidan av expansionskärlet av också. Detta kan dras av, men kommer att ta lite ansträngning. Dra expansionskärlet rakt upp och ut. Tanken hålls i mycket bestämt. Du kan behöva bända tanken upp med en skruvmejsel samtidigt som du drar på det.
4

Installera den nya expansionskärlet genom ett fast tryck ner och på plats tills den sitter på rätt nivå. Anslut de övre slangar och installera de klipp som håller dem på plats. Anslut den mindre slangen på sidan av tanken. Fyll på kylsystemet med kylvätska och lufta systemet med luft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130263.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.