E46: Hur man undviker Turbo Underlåtenhet

I E46 är fabriksinställt beteckningen för den fjärde generationen av den populära 3-serien som gjorts av tyska tillverkaren BMW. Den E46 drevs av en mängd olika motorer över sin produktion springa. Det fanns också en högpresterande varianten kallas M3 som har utvecklats av BMW: s Motorsport division. Till skillnad från E46: s ersättare, E90 och E92 var E46 aldrig turboladdade som ett sätt att få extra kraft från motorn. Detta har inte hindrat eftermarknaden från att utveckla turbo kit för E46. Turboladdare kan pågå en lång tid med rätt vård, men om försummade kan misslyckas. Instruktioner
1

Låt turbo svalna i några minuter efter att BMW har kört. Om motorn stängs plötsligt när turbon är varm, är utbudet av olja plötsligt avskurna. Denna brist på smörjning på turbo s lager och internals kan utlösa förödelse. Istället, låt motorn gå på tomgång en minut eller två. Du kan också installera en turbo timer, vilket är en anordning som håller motorn igång under en förutbestämd tidsperiod efter att startnyckeln är avstängd.
2

Använd syntetisk olja. En av de viktigaste aspekterna av att upprätthålla en eftermarknad turbo på en E46 är användningen av korrekt olja. Företaget som gjort och installerat turbo konvertering kommer att ha specifikationer för vilken typ av olja att använda. Det är oerhört viktigt att använda syntetisk olja, som motstår termisk nedbrytning långt bättre än konventionell olja vid extremt höga temperaturer som turbos producerar.
3

Oil turbon efter ett oljebyte. När oljan tappas ur motorn, är det också dräneras ut ur turbon. Om turbon inte har olja i den när den är igång, kan den överhettas. Istället, ta bort bränslepumpens relä och dra runt motorn ett par sekunder. Motorn startar inte utan bränsle och kommer att leverera olja till turbo.
4

byta olja ofta. Nästan alla turboladdare enheter delar motorns oljeförsörjning, men som nämnts ovan, köra långt varmare än själva motorn. På grund av detta är det ytterst viktigt att du byter olja ofta i en turboladdad BMW. Ett bra intervall för att byta olja är mellan 2.500 och 3.000 miles.
5

Noga övervaka oljenivån i motorn. Återigen, på grund av det faktum att de turbo delar motorns oljeförsörjning för dess smörjning, är det viktigt att oljenivån inte sjunka till farliga nivåer. Turboladdare kan orsaka en motor att bränna mer olja än en sugmotor, vilket gör detta ett viktigt steg i ditt underhåll rutin. Kontrollera oljan en gång i veckan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130243.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.