Hur du ändrar bränslepump på en Porsche 911

Den 911 är en bakre-motor, bak-hjulsdrivna sportbil från tyska biltillverkaren Porsche. I produktion sedan 1964, har 911 blivit en av de mest kända Porsches någonsin. Bränslepumpen på 911 ansvarar för att leverera bränsle till motorn och är belägen på framsidan av bilen under bensintanken. Byte av 911 s bränslepumpen är en relativt enkel uppgift som kan göras på ett par timmar med några verktyg. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
2x vice grepp
Skruvmejsel
Rags
Visa fler instruktioner

1

Byt bränslepumpen när bilen är så låg på bränsle som möjligt. Kör runt tills bränslet är tänd. Park 911 i ett väl upplyst, väl ventilerad plats. Koppla bort batterikabeln som går till den negativa batteripolen.
2

Lyft framför bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar. Det är inte nödvändigt att ta bort hjulen vid byte av bränslepumpen. Avlägsna belly pan ligger direkt under bensintanken. Pannan hålls med fyra bultar som tas bort med en hylsa och ett spärrskaft. Du kommer att se bränslepumpen under magen pan.
3

Placera ett par vice grepp om bränsleslangarna som kommer ut av bränslepumpen på vardera sidan så att linjerna kläms och inget bränsle kommer att komma ut då linjerna är bortkopplade från bränslepumpen. Placera en trasa mellan vice grepp och bränsleledningar om du är orolig för att skada dem.
4

Lossa slangklämmorna som håller bränsleledningarna till bränslepumpen med en skruvmejsel och dra linjerna utanför av bränslepumpen. Torka upp utspillt bränsle. Det rekommenderas också att du bär ögonskydd och gummihandskar på denna punkt. Lossa de elektriska ledningarna som kopplas in i bränslepumpen. Dessa kan vara flatstift som drar bort, eller trådarna kan hållas på med små muttrar som måste tas bort med en skiftnyckel.
5

Ta bort muttrarna på klämman som håller bränslepumpen i plats. Ställ in klämman åt sidan. Dra ut bränslepumpen ur bilen och ställ den åt sidan. Installera den nya pumpen genom att hålla den på plats medan du installerar fästet och dra åt muttrarna som håller hållaren på plats.
6

Anslut de elektriska ledningarna som går till pumpen. Se till att gummiisolator som skyddar ledningarna helt täcker trådarna. Skjut bränsleledningarna på bränslepumpen. Dra åt slangklämmorna runt bränsleledningarna. Ta vice grepp från bränsleledningarna.
7

Anslut batteriet. Starta motorn för att säkerställa att bränslepumpen fungerar. Kontrollera bränslepumpen och bränsleledningar för läckor. Sätt tillbaka belly pan med de fyra skruvarna. Sänk bilen bort av pallbockar och ta en provtur för att se till att pumpen fungerar korrekt vid normal körning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130175.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.