Hur man byter bakbromsarna på en 1999-2004 Mustang

Ford introducerade Mustang 1964. Mellan 1999 och 2004 var Mustangs byggd med V-6 och V-8 motorer som produceras upp till 390 hästkrafter. Om du råkar äga en Mustang från en av dessa årsmodeller, inklusive speciella 40th Anniversary Edition, kommer underhåll att hålla bilen i trim och pålitligt. Bromsarna är ett vanligt underhåll fråga. När de bakre bromsarna är slitna eller börja slipa, är det dags att byta ut dem. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Ratchet
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Mekaniker tråd
Tvingfäste
Rear Caliper Piston Adjuster T87P-2588 -En
Visa fler instruktioner
1

Sifon ut ungefär hälften av bromsvätska från bromshuvudcylindern tank.
2

Lossa muttrarna på bakhjulen för din Mustang. Ta inte bort muttrarna vid denna tid.
3

Lyft upp den bakre änden av Mustang med en domkraft och placera pallbockar på båda sidor av bakaxeln för stöd. Sänk Mustang på pallbockar.
4

Avlägsna muttrarna från bakhjulet på ena sidan av bilen. Skjut hjulet från axeln. Placera muttrarna och hjulet på en säker plats för senare återmontering.
5

Börja ta bort bromsoket. Ta av banjo bult med en spärr och uttag. Den banjoskruven ansluter broms slangen till skivbromscaliper.
6

Koppla loss slangen från bromsoket och anslut slangen för att förhindra läckage av bromsvätska. Kasta de två brickorna.
7

bort spärren från parkeringen bromsoket nära skivbromscaliper. Lossa stress från parkeringsbromsen kabel och separera kabeländen från spaken på bromsoket.
8

Använd en fast nyckel för att hålla bromsok styrstift hex-head. Ta bort de två övre broms bultar stift hållare.
9

Pivot bromsoket församling i motsatt riktning av skivan fästet och lyft av det i bilen. Ta bromsoket styrpinnar och stövlar från fästet.
10

Placera bromsoket på bilens ram och bind fast det med mekaniker tråd. Låt inte den bakre skivbromscaliper att dingla från slangen.
11

bort de inre och yttre bromsbelägg och fjäderklämmor. Undersök rotorn skivbroms för slitage.
12

Vrid bakre skivbromscaliper kolv och justering åt höger med den bakre Mätmarkörverktyget kolv justeraren tills kolven sitter helt i okhus.

13

Position fjäderklämmorna på skivbromsklossar att undvika att bromsarna skrammel. Placera båda skivbromsklossar på baksidan skivan fästet.
14

Montera bakre skivbromscaliper och bromsbelägg.
15

tillbaka hjulet på Mustang och säker den med muttrarna. Använd en momentnyckel för att dra åt muttrarna till 85-105 fot-pounds, flyttar från en mutter till en annan i ett stjärnmönster.
16

Upprepa ovanstående steg för den motsatta sidan av Mustang.
17

Avlägsna domkraften och sänk Mustang till marken. Pumpa med bromspedalen tills broms känns fast. Lägg till ny bromsvätska till toppen av tanken huvudcylindern.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130143.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.