Hur Rengör förgasaren på en Yamaha Scooter

En ren förgasare kommer att föra fram det bästa i din Yamaha scooter motor prestanda. En smutsig förgasare kommer att leda till frågor som motorstopp, grov tomgång och dålig acceleration. När du rengör förgasaren, är det primära målet att avlägsna bränsle rester som byggs upp inuti förgasaren kamrarna som bränslet sitter. Tillsammans med att ta bort resten, bör du inspektera carb för eventuella defekta delar eller skräp som kan hindra carb förmåga att fungera korrekt. Saker du behöver
Rengöring fack eller tvättställ
Förgasare Spray
Tryckluft
Soft-borst tandborste
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Placera förgasaren i tvättställ, se till att dräneringshålet i facket eller bassängen är pluggad.
2

Spray carb i varje öppning av den monterade carb, rensa alla inledande passager av bränsle återstoden och potentiella skräp. Spraya kropp carb också, för att rengöra någon fett bort.
3

bort flottörhuset från basen av förgasaren med en skruvmejsel, var noga med att undvika skador på huvud skruvarna. Dra skålen ifrån carb, bevara packning som pressar mellan skålen och det primära organet för carb.
4

Spray carb renare i skålen, direkt besprutning bränslet float och alla väggar skålen. Om något bränsle rester finns kvar, skrubba bort det försiktigt med tandborsten. Spraya inuti basen av de viktigaste carb kroppen, i varje mynningarna du ser. Återigen, skrubba bort smutsen eller skräp från huvudenheten bas.
5

Blow de inre komponenterna i carb med tryckluft igen för att ta bort envisa skräp, särskilt från hålen och hamnar, där skräp kan fastna.
6

Placera skålen packningen på skålen och tryck skålen mot basen av förgasaren. Skruva skålen skruvarna snäva med skruvmejseln, se till att packningen inte kläms eller viks. Om detta inträffar, lossa skålen skruvarna och korrekt rikta in packningen så att den kan göra en tät förslutning. Med skålen skruvarna dras åt, är reningsprocessen komplett. Du ska nu ha rena carb väggar, jetplan, hamnar och flottar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130137.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.