Felsökning av en lastbil Remote Starter

Om din lastbil fjärrkontroll starter har problem, det finns en mängd olika sätt att se några av de olika komponenterna i den avlägsna startsystemet. Att veta lite om grundläggande elektronik och hur man felsöka kretsar kommer att komma väl till pass, tillsammans med en grundläggande förtrogenhet med din fjärrkontroll startsystem. Att veta några tips och tricks kan potentiellt spara dig frustation att spendera mer tid och pengar på att ha en professionell göra en del av samma arbete som du kan göra själv. Saker du behöver
multimeter
Extra batterier för fjärrkontrollen
Remote starter bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

Byt ut batterierna i fjärrkontrollen starterns Keyless enhet. Vissa enheter kommer att ha en röd lysdiod som indikerar att batterierna fungerar när en knapp trycks, medan andra enheter kan ha en låg batteri indikerar med blinkande rött ljus. Byte av batterier bidrar till att se till att den elektroniska signal sänds från din keyless enhet till mottagaren placeras i din lastbil.
2

Ta bort alla hinder som finns i den direkta vägen mellan dig och din lastbil . Ibland, om ett objekt är mellan dig och din lastbil, kommer signalen från din Keyless enheten inte att kunna nå mottagarenheten i din lastbil. Addera 3

Sätt in nyckeln i lastbilens tändning om fjärrkontrollen startmotorn inte starta upp din lastbil. Med nyckeln i tändningen, tryck på knappen på fjärrkontrollen starter att se om lastbilen startar. Om den gör det, då din lastbil med en säkerhetsfunktion som har ett mikrochip installerad i din tändningsnyckeln, som bara startar bilen med nyckeln som finns i tändningen. Denna säkerhetsfunktion förhindrar tjuvar från att stjäla din lastbil genom varm-ledningar det eller byta ut tändningslåset. Denna säkerhetsfunktion är närvarande i många bilmodeller sedan 2000, vilket vissa fordon under det sena 90 också är genomförandet av denna åtgärd. Använd ett diagram fordon ledningar för att klippa kabeln som leder till sensorn för mikrochip och löda en bypass så att fjärrkontrollen startmotorn kan fungera.
4

Tryck på knappen på fjärrkontrollen starter som normalt skulle börja din lastbil och observera dina tail-lights. Många avlägsna starter enheter har en felsöka funktion som använder en serie av långa och korta blinkar för att ange ett specifikt problem med fjärrkontrollen starter datorsystem. Detta kan användas för att indikera felaktigt anslutna eller löst sittande kablar, shorts eller trasig komponenter. Använd bruksanvisningen för fjärrkontrollen starter att leta upp koden anges med blinkande svans-lampor.
5

Använd en multimeter för att kontrollera anslutningarna, skarvar och lödpunkter för anslutning av fjärr-starter mottagarenhet, lämnade under instrumentbrädan hos lastbilen. Ställ in multimetern för att kontrollera oändligt motstånd och beröra de två sonderna till varje lod eller gå. Om någon av kopplingarna ange oändligt motstånd, då ledningarna har skadats eller det görs på fel sätt. Återförenas eller löda fast kablarna och kontrollera igen med multimeter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130039.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.