Vridmomentet Specifikationer för hjulmuttrarna

Veta rätt moment för din specifika storlek och stil lug nut är viktigt för att säkerställa att hjulen inte kan lossna under körning , men kan ändå tas bort vid behov . Vridmoment betyg

Det enda sättet att se till att dina hjulmuttrarna är åtdragna ordentligt är att använda en momentnyckel , som kan ställas in på olika moment styrkor . Följande är olika vridmoment betyg för storlekar på hjulmuttrarna :

12 millimeter : 70-80 foot- pounds

14 millimeter : 85-90 foot- pounds

7 /16 - tum : 70-80 foot- pounds

1/2 tum : 75 - 85 foot- pounds

9/16-inch : 135-145 foot- pounds
< p > 5/8 tum : 125-135 foot- pounds
Betydelse
p Om muttrarna dras fast för hårt , då kan de vara svårt att ta bort om du är i en nödsituation situation , fast på sidan av vägen och behöva ändra en punktering . För hård åtdragning kan också leda till avskalade lug nut bultar , vilket gör dem ännu svårare att skruva .
Metod för åtdragning
nötter

Lug är gammalmodiga i en bult cirkel och spännskruven dras åt enligt en specifik metod. Installera först däcket och dra åt varje tappmuttem så mycket som möjligt . Använd en momentnyckel för att dra resten av tappmuttem bultarna . Börja en lug nut och dra tappmuttem mittemot den i bulten cirkeln . Fortsätt denna " stjärnmönster " metoden tills alla hjulmuttrarna är åtdragna .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129983.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.