Felsökning av en Spännare generatorremmen

Växelströmsgeneratorn remspännaren på alla fordon har samma ansvar. Det är den viktigaste komponenten som håller remmen spänd inuti generatorn remskiva och andra remskivor tillbehör. När bandet drivs runt generatorn remskiva, trissa fäst den fjäderbelastade spännaren håller rätt mängd tryck på bandet. Spännaren låter trissan att flytta upp och ner fritt som bandet svänger runt generatorns remskiva. Om spännaren slutar fungera ordentligt bör du ändra det direkt. Saker du behöver
3/8-tums enhet breaker bar
3/8-tums enhet metrisk hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Höja huven och stötta upp för att hindra den från att falla.
2

Leta remspännaren på framsidan av motorn. Det är en tvådelad komponent som har en fjäderbelastad arm och en tomgångsskiva fäst i änden av armen. Sträckaren är också den komponent som håller generatorn bältet tätt.
3

Felsök spännarremskivan genom att vrida remskivan som är fäst i änden av spännarmen med handen. Remskivan ska röra sig fritt utan restriktioner. Inspektera remskiva för några synliga skador, såsom sprickor eller saknade delar.
4

Felsöka den fjäderbelastade delen av spännaren genom att placera en metrisk hylsa på bulten huvudet i mitten av trissa som är fäst vid änden av spännarmen. Sätt in den fyrkantiga änden av breaker bar i sockeln och vrida spännaren i den riktning som lossar bältet. Sträckaren bör gå med några restriktioner. Sakta låt spännaren dra tills det tar stopp. Avlägsna breaker bar.
5

Kontrollera tätheten hos spännaren monteringsbulten i mitten av fjäderbelastade spännarmen. Använd breaker bar och en metrisk socket att vrida skruven medurs.
6

Dra runt motorn och inspektera spännaren med motorn igång. Sträckaren bör hålla bältet tätt samtidigt som spännaren för att flytta upp och ner som bandet reser runt trissan. Stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129947.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.