Hur du ändrar Pluggar på en 2000 Z71 Chevy

Motorn i en Chevrolet Z71 är en stor åtta-cylindrig motor. Byta tändstift på en Z71 är densamma oavsett modell. Ett åtta-cylindriga motorn har åtta tändstift belägna på sidan av motorn. Varje sida av motorn har fyra pluggar. Ledningarna på distributören lock över bakre delen av motorn guidar dig till tändstiften. Saker du behöver
bladmått
Ratchet
Tändstiftshylsa
8 nya tändstift
Visa fler instruktioner
1

Öppna Z71 huva och kyla motorn innan du börjar. Placera gapping verktyget mellan metallen armen och stiftet på en av de nya pluggar.
2

Vrid gapping verktyget innan siffrorna 0,036 är i centrum av pluggen arm. Ta bort verktyget och upprepa för de övriga sju nya tändstift.
3

Anslut Ratchet och uttag till varandra. Avlägsna gummiwire från slutet av ett lager tändstift som är installerad i motorblocket. Bara ta bort en tråd från en kontakt så att du inte får ledningarna förvirrad.
4

Ta bort pluggen med Ratchet och uttag. Kassera tändstiftet. Sätt i nya tändstift i uttaget och dra åt den så att den sitter tätt. Byt ut gummiwire till slutet av den nya plug. Du hör att den snäpper fast när den är säkrad.
5

Upprepa steg 4 för alla andra tändstift. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129895.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.