Hur att bryta i en ny Toyota Car

bryta i en ny Toyota är bara att följa några sunt förnuft regler. En ny Toyota är utrustad med alla de vätskor du behöver, för ett tag i alla fall, och innehåller en detaljerad service manual så att du vet när varje underhållsarbete förfarande behöver göras. Det finns några extra saker du kan göra som kan falla ut av det påtecknade faktiska schemat för underhåll men som rekommenderas av mekanik och long-time Toyota ägare. Instruktioner
1

Drive konservativt för de första 1.000 miles av livet på din nya Toyota. Detta innebär ingen körning över 55 mph. Om du hittar dig själv på en freeway, variera din hastighet något. Låt inte motorn kan köras kontinuerligt under 2000 rpm eller över 4.000 rpm. Håll en manuell växellåda fungerar smidigt och skifta växlarna innan varvräknaren når den röda linjen punkten. Inte över-accelerera från ett stoppat läge, och undvika hårda stopp för de första 200 miles. Kör inte under längre tidsperioder vid en hastighet, snabb eller långsam. I huvudsak vad du försöker göra är att köra den nya Toyota på det sätt som en genomsnittlig förare skulle för de första 1.000 miles av bilens liv. På samma sätt som du skulle bryta i ett par nya skor genom att inte springa ett maratonlopp i första helgen du äger dem, det är hur man kan bryta i bilen.
2

Byt transmissionsolja, om inte din sändning är ett slutet system, och olja efter de första 1.500 miles. Detta är att hjälpa spola de små partiklarna av rakad stål som kan ha etablerat sig i botten av vevhuset medan din Toyota höll på att skeppas till återförsäljare. Efter denna första förändring, rekommenderar Toyota oljebyte var 6000 miles. Rådfråga återförsäljaren om frågan om att använda syntetisk kontra naturlig olja i bilen. Varje rum har sina egna plus och minus, så du kommer att behöva göra detta beslut baserat på vilken typ av fordon och dina vanor körning. Kontrollera vätskenivåer i huvudcylindern, servostyrning och nivåer kylvätska för att se vart är fullt.
3

Vägra alla förfrågningar vänner och familj kan göra för att använda din nya bil, särskilt om Det är en ny Toyota truck, att dra släpvagnar eller ladda upp det med möbler för att flytta. Toyota rekommenderar inte bogsering eller dragande tunga bördor för de första 500 miles. Använd bensin med minst 87 oktan, även om premien oktaner kommer att fungera, är det inte nödvändigt att spendera de extra pengar på högre oktan bränsle. Välj en bensin som innehåller rengörande tillsatser och hålla sig till samma märke om du kan. Detta kommer att bidra till att förhindra avlagringar i motorn i bränsleinsprutningen och andra områden. Använd inte bensin med etanol halt högre än 10 procent, eller någon bensin med metanol eller metylcyclopentadienyl-mangantrikarbonyl, eller MMT. Endera av dessa kemikalier kan orsaka problem med din katalysator och resten av utsläpp styrsystemet. Håll bränslenivån vid halv tank eller större så att motorn inte misständning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129889.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.