Så för att behålla min 350Z

Nissan 350Z är en sportbil byggd för raket-liknande acceleration och g-kraft förmå hantering. Du kan köra din bil som en vardaglig form av transport, eller bult på valfritt antal tillgängliga eftermarknaden delar för att vända bilen till en legitim racerbil. Oavsett vad syftet för vilket du använder din 350Z, finns det särskilda underhåll som måste åtgärdas för att hålla fordonet och dess livslängd. Saker du behöver
Hylsnyckel
Hylsnyckelsats
Skruvmejsel Set
Reservdelar
Visa fler instruktioner
1

utföra underhåll på dina Nissan 350Z som specificerats av fabriken. Din 350Z kräver särskilda underhållsåtgärder på vissa fordon milstolpar. Till exempel, på 60.000 miles är det nödvändigt att byta kamremmen på Nissans motor. Kamremmen är ansvarig för att hålla vevaxeln och kamaxlar synkroniserade. Om bältet inte fungerar, kan din Nissan drabbas katastrofalt motorhaveri. Andra objekt som måste utföra service på specifika milstolpar drivremmarna, växellåda och bromsar. Hålla upp med förfaranden milstolpe underhåll kommer att säkerställa att dina 350Z vistelser i optimalt skick.
2

Byt olja och oljefilter varje 2.000 till 3.000 miles. Som din 350Z olja utsätts för enorma värme och drift av motorn, blir det förorenade och mindre trögflytande. Ett av de enklaste sätten att hålla din Nissan är genom att kontrollera att se till att det finns tillräckligt med olja i bilen, och att det är "ren". Olja som vänder sig till slam i oljetråget och cylindrar kan orsaka mekaniska problem i framtiden.
3

Håll din 350Z av hårt väder när det är möjligt. Extrem värme, snö, regn och is har alla vissa negativa effekter på kroppen av din Nissan. Till exempel när din 350Z är upprepade omfattas av värmen från solen, börjar färgen att bryta ner och verkar bleka. Vid körning i snö på vägar som har saltats för att förhindra frysning, är din 350Z risk för metallkorrosion och, så småningom, rost.
4

Undvik vårdslös och krävande körning i dina 350Z. Ja, är Nissan 350Z en sportbil byggd för dem som gillar fart, men konstant överdriven acceleration, hård inbromsning och snabb körning slits fordonskomponenter. Du kommer att behålla din 350Z i sin fabrik tillstånd längre, och öka sin totala livslängd, genom att lyda hastighetsgränser och annars kör ansvarsfullt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129835.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.