Hur man tar hand om min Nissan 350Z

För att hålla din Nissan 350Z i optimalt skick, underhålla den regelbundet. Som en Nissan ägare har du rätt till en kostnadsfri multi-punkt inspektion varje gång du besöker en Nissan återförsäljare. Underhålla din bil ofta och ordentligt dokumentera det höjer värdet på din bil, om du bestämmer dig någonsin att sälja den. Instruktioner
Före långväga resor
1

Kolla trycket i däcken med en lufttrycksmätare. Lägg luft om det behövs. Kontrollera att muttrarna på däcket fälgar är säkra.
2

Ta bort oljestickan och torka rent med en pappershandduk. Sätt tillbaka mätstickan hela vägen. Avlägsna mätstickan igen och kontrollera oljenivån. Om oljan är vid eller under L märket, måste du lägga till mer olja genom oljepåfyllningslocket.
3

Twist locket reservoartank att ta bort. Kontrollera om motorns kylvätska är låg. Refill till "Max" linje om vätskan är under "Min" linje.
Planerat underhåll
4

Töm och byt ut gammal olja och byta oljefilter. Om du behöver detaljerade instruktioner om att ändra din olja, läsa din bruksanvisning. Detta måste göras varje 3750 miles.
5

Rotera däcken var 7500 miles.
6

Kör till en lokal mekaniker att ha en tune-up. De tändstift kommer att behöva ersättas, liksom luftfiltret. De kan också köpas på något Biltema och är inte svårt att byta själv. Däcken på en Nissan 350Z har en inbyggd indikator slitbanan slitage. Däck bör bytas ut när slitaget indikatorn är synlig.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129637.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.