Hur man läser datumkoder på GM Parts

Datumet koder och gjutning siffror på GM bildelar är främst för identifiering och kvalitetskontroll ändamål. Dessa siffror representerar när delen tillverkades. Koderna finns på olika ställen beroende på vilken del, och ger viktig information för auto reparationer, speciellt när du behöver byta ut en del på din GM fordon. De datumkoder består av ett alphanumberic nummer och berätta månad, dag och år för en viss komponent eller en del på bilen. Instruktioner
1

Lokalisera datumkoden på den del som du vill ersätta. Till exempel datumkoden på topplocket del av motorn är oftast finns bredvid gjutning numret under ventilkåpan.
2

Läs den första bokstaven i datumkoden denna skrivelse representerar månaden som den del som gjordes. Månaderna kör alfabetiskt börjar med A för januari och så vidare.
3

titta på den andra och tredje siffran från den dag koden och du kommer att få den dag i månaden som en del var gjort.
4

Skriv ner den sista siffran som är det år som del göts. Sedan den sista siffran är ett nummer du måste veta vad år andra delar och koder togs från för att få året rätt. Till exempel om den sista siffran är en 5 då du kommer att behöva titta på gjutning antalet motorn i syfte att avgöra om det är 1995 eller 2005. Motorn VIN-nummer inuti kudden på passagerarsidan dörren kommer att avgöra året av bilen om du inte redan vet att informationen.
5

Spela hela dagen kod och annan relevant information som motor VIN-nummer och sedan beställa den reservdel som behövs för att reparera bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129609.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.