Hur AVSULFATERING Batterier

Samma elektrokemisk reaktion som gör att ett blybatteri för att producera elektrisk energi skadar även de interna komponenterna i detta batteri. När batteriet laddas ur, blyplattorna av att batteriet kombinera med sur elektrolyt lösning för att skapa bly sulfatkristaller. Dessa kristaller börjar att täcka ytan av blyplattorna, vilket hindrar förmågan hos batteriet för att producera elektrisk energy.When spänning läggs över batteriet, dessa kristaller bryts ned till bly och svavelsyra. Denna process kallas "desulfatering." Ett vanligt sätt att AVSULFATERING batterier är genom att ladda batteriet med en rännil laddare. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Gummihandskar
Batteri vent skiftnyckel
Destillerat vatten
Automotive batteri
Batteri trickle-laddare
Visa fler instruktioner

1

Sätt på skyddsglasögon och handskar. Använd skiftnyckel batteriet vent att lossa batteriets ventilationslock. Ta av batteriets ventilationslock och placera dem ovanpå batterilådan.
2

Inspektera varje cell för att kontrollera att vätskenivån är tillräcklig. Om elektrolytnivån i någon av de battericeller understiger "fyllnings"-linje, häll destillerat vatten in i cellen tills elektrolytnivån når botten av "fyllnings"-linje. Sätt tillbaka och dra åt batteriets ventilationslock när alla battericeller har fyllts till korrekt nivå.
3 Många bil laddare är begränsade till laddning på 10 ampere eller mindre.

Fäst den svarta kabeln batteriladdaren till den negativa polen på batteriet. Fäst den röda kabeln batteriladdaren till batteriets pluspol.
4

Anslut trickle-laddaren i en vägg eluttag. Slå på laddaren och låta trickle-laddaren för att ladda batteriet i minst två timmar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129501.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.