Effekt fönstertyper

Den grundläggande bil fönsterhissen fungerar lika för alla modeller. En motor som ligger i dörren på bilen svarar på en switch någonstans på bilens front panel. Skillnaden i kraftslag fönster är i vilken typ av strömbrytare. Tre grundläggande typer finns: vippa, vippa och push-pull-omkopplare. Konsument varningar har pekat på farorna med vipp-och rocker växlar och push-pull switch nu utnyttjar fler bilar. Vippströmbrytare

vippströmbrytare är en cylinder med en ratt på slutet. Användaren trycker man ned knoppen emot att rulla upp fönstret eller bakåt för att rulla ner rutan. Det finns inget sätt att låsa en vippströmbrytare, och de är lätta att flytta oavsiktligt. En Consumer Reports genomgång visar att minst 25 barn har dött av misstag rulla upp fönstret medan ett barns huvud var i det. Dessa switchar är vanliga i de flesta Ford och Chevrolet /GMC modeller och även finns i vissa Saturn och Pontiac bilar.
Rocker Switch

vippströmbrytare är vanligt i Dodge och Chrysler bilar och är en platt switch. Användaren helt enkelt "stenar," eller pressar försiktigt på switchen för att flytta fönstret uppåt och nedåt. Vissa bilar med vippan har en låsmekanism som gör att föraren kan hålla andra från att använda strömbrytaren.
Push-Pull Switch

push- Dra ström fönster, även kallad hävarmsomkopplaren, är en nyare konstruktion. Denna switch är vanligt i lyx märken och modeller, bland annat Jaguar, Lexus och Mercedes-Benz, men även finns i många Honda, Toyota och Saab-modeller. Med denna omkopplare, måste användaren koppla sitt finger i en liten avsats och dra upp för att sätta upp i fönstret eller tryck ner för att låta det ner. Denna växel gör det mindre troligt att någon kunde rulla upp fönstret oavsiktligt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129494.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.