Vilka är de funktioner Rods Förgasare Metering?

En förgasare doseringsstav tjänar tre viktiga funktioner i en bils förbränningsmotor. Det signalerar hur mycket bränsle finns det, oavsett om det blir levererad till motorn och vad luftvolymen densiteten är inom motorn. De mätare stavarna är precisionsinstrument som är nödvändiga för driften av en bil. De finns i olika utföranden och kan justeras beroende på märke på förgasaren och motorn och enkel tillgång till mätutrustning stavarna. Generera en Bränsle Signal


Bränslepumpen levererar bränsle till motorn. Denna leverans är registrerad vid den ena änden av doseringsstången. Den doseringsnål inuti doseringsstången känner av nivån av bränsle i hög hastighet kammare av förgasaren. Den svarar på lufttrycket mot ytan av bränslet och börjar att dosera bränsletillförsel genom att detektera densiteten luftmängden.
Metering bränsletillförsel

När förgasaren blir den signal som det finns bränsle, det då mäts bränsletillförseln baserat på den trottelpositionen av bilen. Det kan justera för acceleration och retardation som behövs. Formen på doseringsstången fylls med bränsleångor och gör dem till en fin dimma. Ju finare dimma, desto mer brännbart bränsle. Ju mer brännbart bränsle, desto effektivare motorn, med mer kraft och bättre miles per gallon. Det kommer att justera bränsletillförseln när bilen justerar hastigheten och i förhållande till luftmängden densitet, baserat på körförhållanden.
Upptäcka luftmängden Density


Den doseringsstången känner också en förändring i luften volymen densitet och svarar på det. Luftmängd i en motor påverkas av temperaturen och av höjden där bilen är igång - över eller under havsytan, till exempel. Om temperaturen svalnar, kommer luften att bli mer tät och tung och plocka upp mer bränsle. Om temperaturen ökar, kommer luften att vara mer lätta och luftiga och kommer att plocka upp mindre bränsle. Vid låga höjder, kommer luften att bli tätare, på hög höjd, kommer luften att vara mindre tät. Den doseringsstången sensor tillåter doseringsstången att blanda rätt mängd bränsle och luft vid ett stort antal externa temperaturer och höjder, för bränsleeffektivitet och en väl fungerande motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129278.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.