Tips om hur du installerar den remskivan 300ZX

Crank trissor är hjulen fäst på framsidan av en bils vevaxel, driver generatorn och andra bildelar genom bilens kör /fläktrem. Korrekt installation av en ny vev remskiva i en bil säkerställer funktionaliteten av dessa delar samtidigt hålla bilen i trim. Innan du installerar Nissan 300ZX remskivan

Medan bilen är luftburen på domkrafter, se nödbromsen är på att förhindra bakhjulen från att glida bort bilen. Skruva loss plasten petcock på den nedre delen av bilens kylare, och vänta tills droppande vätska kommer ut, sedan stoppa arbetet tills vätskan slutar droppa in i en skål under kylaren innan du tar bort kylarslangen. Dra slangar från fronten motorns kylrören innan du tar bort kylarens kvarhållande bultarna. Avlägsna slangen radiator overflow, placera den på den sida som står upprätt för att se den avlägsna kylmedel inte kommer att rinna ur slangen. Addera Medan Installera Nissan 300ZX remskivan

Flytta din bil till neutralläge för att medge synlig tillgång till veven bulten i ett av hålen i den gamla remskivan och skruva momentnyckeln på veven bulten att rotera gamla remskivan där spännaren låsbulten är tillgänglig, då flytta bilen tillbaka till parken medger lättat på spännaren låsbulten. Ta bort den gamla remskivan, vilket kräver att ta ut veven bulten innan du byter den lossnade samtidigt woodruffkilen mellan den gamla vev remskiva och vev bulten inte felplacerad. Installera den nya remskivan, vilket kräver anpassning mellan den och kil.
Efter Installera Nissan 300ZX remskivan

installerar ett nytt bälte servostyrning , vilket kräver din bil vara i neutralläge innan du vrider veven bulten med momentnyckel att flytta remmen på nya vev remskiva, se den nya servostyrning bältet deformationen är inte mer än 1/2-tums.

Om du installerar en ny generator och luftkonditionering bälten kompressor, se böjningen på antingen bältet inte överstiger 1/4-tums. Byt kylarens kylvätska innan bilen, titta på kylvätska s temperaturmätare under de första minuterna av körning och se till att motorn har korrekt fyllt upp kylaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129254.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.