Hur man bibehåller en Mini Cooper

Underhålla Mini Cooper är inte mycket annorlunda än att upprätthålla en annan bil. Den verkliga hemligheten formeln är gömt undan inne i handskfacket - instruktionsboken. Din Mini Cooper handbok kommer att ge dig en komplett schema för underhåll av din bil. Det finns vissa milstolpar där olika rutinuppgifter måste utföras. Dessa sträcker sig från oljebyten ungefär var 5.000 miles till radiator spolar på 100.000 miles. Nyckeln till att förlänga livslängden på din Mini är att följa denna kalender så nära som möjligt. Saker du behöver
Bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

Få vätskorna förändrats. De flesta människor tycker om att få oljan bytt som ägarhandledning krav, men vissa tenderar att glömma de andra vätskorna i bilen använder. Dessa inkluderar kylarvätska, transmissionsolja, och bromsvätska. Dessa vätskor behöver inte ändras så ofta som oljan, men de bör inte gå för länge förbi när den manuella efterlyser dem ändras. Glömmer att göra detta kan leda till att din Mini Cooper överhettning, skiftande dåligt och skadar transmissionen, eller problem med broms.
2

Har din bromsar, bälten, tändstift, och vätskor kontrolleras regelbundet. Detta faller under den allmänna tuneup och inspektion som din instruktionsbok nämner. Nästan alla bilmekaniker butiken kommer att utföra denna tuneup för dig, men om det är möjligt bör du hitta en certifierad Mini Cooper shop. Eftersom de är specialiserade på just din bil, är det mer sannolikt att identifiera problemområden som andra kanske missar.
3

Gör dina egna inspektioner. Bra bil underhåll börjar hemma. Det finns rutinkontroller du kan utföra som kan förhindra en olycka eller, åtminstone, förlänga livslängden på din Mini Cooper. Varje morgon och varje gång du kör din bil bör du kontrollera ditt däcktryck, blinkers och bromsljus, och strålkastarna. På veckobasis du kan kontrollera din olja, kylvätska och broms vätskenivåer och göra en visuell inspektion av motorn bälten och bromsar. Identifiera ett problem tidigt kan spara mycket pengar på reparationer.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129125.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.