Mazda 6 startar inte

Mazda 6 introducerades av Mazda 2002 som en medelstor, front motor, framhjulsdrift sedan. Om din Mazda 6 har problem med att starta, det finns olika saker som kan orsaka problemet. Att veta vad problemet är att låta dig bättre avgöra om en professionell behövs för att reparera din Mazda. Instruktioner
1

Vrid nyckeln i tändningslåset och lyssna efter alla ljud som motorn kan avge. Inget ljud är en indikator på en dålig tändningslåset eller ett batteri problem. Ett klickande ljud kan vara tecken på en dålig starter. Ett dunkande ljud kan indikera ett problem i ditt bränslesystem, inklusive bränslepumpen, bränsleledningar och bränslefilter.
2

Öppna huven och titta på batteriterminalerna. Om anslutningarna till terminalen är lösa, dra åt med en hylsnyckel. För eventuella korrosion, häll läsk över korroderade området och skrubba med en stålborste.
3

Ta en tändkabeln och röra den till en metalldel av din Mazda 6 motor. Ha en hjälpare vrida om nyckeln i tändningslåset. Om kabeln inte avger en blå gnista, är tändstift antänder inte motorn ordentligt och kommer att behöva bytas ut.
4

Lägg i en gallon gas till Mazda 6. Även om fordonet har en gas mätare, kan det vara fel. Efter tillsats av gas, pumpa gaspedalen några gånger samtidigt som du vrider nyckeln till "On" läge och tillbaka två till tre gånger. Detta bidrar till att ingripa med bränslepumpen. Försök att starta bilen. Den 2003 Mazda 6 återkallades på grund av en felaktigt installerad bränsletank som kan läcka bränsle. Detta kan orsaka en felaktig läsning på mätaren. Ring Mazda på 1-800-222-5500 för att se om din Mazda 6 är berättigad att repareras.
5

Notera eventuella problem som du kan ha haft innan bilen startar inte. Trög acceleration och dålig gas körsträcka är tecken på att bränsletillförseln systemet inte fungerar korrekt. Mazda 6 ska få 20 miles per gallon stadskörning och 29 mpg highway.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129030.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.