Min 2008 Dodge Caliber startar inte

Dodge Caliber är en kompakt bil som har producerats av Chrysler bolaget under Dodge varumärke. Det är ersättning för den en gång så populära Dodge Neon och debuterade 2006 för 2007 lineupen. 2008 års modell har inga kända återkallelser som påverkar det, så om din Caliber är att ha problem med att starta, det sannolikt har en av flera grundläggande problem. Diagnos det kan hjälpa dig att avgöra om det är en helg projekt eller en som behöver hjälp av en professionell. Instruktioner
1

Öppna huven på din 2008 Dodge Caliber och kontrollera anslutningarna leder till batteripolerna. Om anslutningarna är lösa, dra åt med en skiftnyckel. För korrosion, häll en kolsyrad dryck på terminalerna och lätt skrubba med en stålborste.
2

Kontrollera tändstiften genom att ta bort kabeln från bilen och röra den till en metallyta. Använd en spärr för att ta bort de två skruvarna som håller tändstiften i. Du kan också använda en spärr för att dra ut tändstiften. Om det inte finns någon blå gnista, är motorn antänder inte korrekt. Dodge rekommenderar att 2008 Caliber har tändstift bytas var 60.000 miles.
3

Vrid nyckeln i tändningslåset till "On" läge men starta inte bilen. Om instrumentpanelen lyser verkar svagt, är batteriet svagt. Om lamporna inte tänds alls, är batteriet dött och behöver bytas.
4

Vrid nyckeln för att starta motorn och lyssna på alla ljud som kommer från din Caliber. En knackar ljud kan indikera ett problem från bränsleledning eller dess komponenter såsom pumpar eller filter. Inget ljud kan betyda att din tändning är trasig. En konstant klickande utan att starta är ett tecken på att startmotorn är trasig.
5

Kontrollera vätskenivåer i din Dodge Caliber. Olja, transmissionsolja och kylvätska är alla viktiga för ditt fordon. Brist på vätska eller låg vätska kan orsaka att din Dodge Caliber motor för att gripa, vilket kommer att orsaka den inte att starta. Låga nivåer kan också indikera en läcka i systemet som kan orsaka din Caliber överhettas och bilen till stall och sedan inte starta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128929.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.