1996 Toyota Tercel Performance Tips

Den 1996 Toyota Tercel är en nybörjar bil och finns som en tvådörrars coupé och fyradörrars sedan. Sätta alla klippningar, under 1996 års modell, är en 1,5-liters fyrcylindrig motor. Du kan hålla en 1996 Toyota Tercel presterar på topp genom att följa ett antal tips. Fuel Economy Performance Tips

hålla däcken på en Toyota Tercel pumpade på rätt sätt kan leda till en besparing på gas pump. Enligt US Department of Energy (DOE), kan rätt däck inflationen förbättra gas körsträcka 3,3 procent. Under-pumpade däck kan minska prestanda Tercel med 0,3 procent för varje 1 psi, kollektivt. Använda rekommenderad kvalitet för motorolja kan också förbättra bränsleekonomin. Den DOE säger att rätt kvalitet av motorolja, kombinerat med ett varumärke som bär API "energibesparande" etikett, kan resultera i en 1 till 2 procent förbättring i gas körsträcka.
Motor och Hantering Prestanda Tips

1996 Toyota Tercel s fyrcylindriga motorn har en effekt på 93 hästkrafter och 100 foot-pounds av vridmoment. Att låta motorn att andas in mer luft kan öka den totala prestandan av motorn. Uppgradering intaget och avgassystemet är ofta de första stegen. Ytterligare modifieringar kan inkludera tvingas-induktion, vässning och en motor swap. Efter en ökning av motorns prestanda, bör du överväga att alltid bromskraft. Uppgraderade bromsbelägg och rotorer kommer att kunna stoppa Tercel mer effektivt och snabbt. Nytt lägre-ridning suspension kan också lägga till en mer resultatinriktad åktur till Tercel.
General Performance Tips

med en högre kvalitet på bensin blad mindre kol kvar i motorn och förbättrar gas körsträcka. Undvika snabb acceleration och hård inbromsning resulterar i mindre stress på fordonet. Byta olja med föreskrivna intervall förlänger livslängden och prestanda Tercel motor, och efter den föreslagna tjänsten och underhåll finns i bruksanvisningen för din typ av körning, bidrar till att säkerställa korrekt funktion.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128745.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.