Hur att hålla min 2003 Dodge RAM Truck igång som ny

Om du äger en 2003 Dodge Ram, är chansen att du förmodligen har lagt minst 30.000 miles på det. Lastbilar är inte billigt, och om du vill behålla din Ram lastbil som ny, du kommer att behöva investera en hel del omsorg och arbeta in i din lastbil för att säkerställa att den bibehåller sin kvalitet. Du kommer också behöva justera körsätt om du kör aggressivt eller dra en hel del vikt i botten av lastbilen. Instruktioner
1

Ändra din 2003 Dodge Ram olja varje 5000 miles och alltid använda 2003 RAM rekommenderas 10W-30 motorolja. Nyare fordon, däribland 2003 Dodge Ram, kan gå längre än de en gång-standarden 3.000 miles utan ett oljebyte, men vänta inte för länge, byta olja varje 5000 miles för att ge din motor den bästa chansen för en lång livslängd.
2

Ta din lastbil till en mekaniker för en tune-up var 35.000 till 50.000 miles. En tune-up ökar truckens prestanda genom att se till att alla mekaniska delar fungerar korrekt genom att justera och byta ut eventuella slitna komponenter, såsom tändsystemet, tändstift och kablar, rotor lock, PCV ventil, bränslefilter, insprutare eller luftfilter.
3

bort tunga saker från sängen av din lastbil. Om du dragande cementblock, ta ut dem om du inte behöver dem för din nästa resa. Extra vikt innebär din lastbil måste använda mer kraft för att accelerera och bromsa, vilket innebär att du kommer att åldras motorn däck och bromssystem förtid.
4

Drive försiktigt. Avstå från aggressiv körning, vilket inkluderar snabb acceleration, konstant bromsning, och väva in och ut i trafiken. Inte bara aggressiv körning påverka din gas körsträcka, ökar också slitaget på din bil.
5

Byt däck när slitbanan är låg. Låg slitbanan innebär att du kommer att behöva tillämpa mer tryck till bromsarna för att stanna, mer kraft på pedalen för att accelerera och din hantering blir dålig. Använd alltid 245/70R17 däck för ST och STL 2003 Dodge Ram trim och 265/70R17 däck för Laramie trim.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128712.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.