Hur man testar Solenoids

En solenoid är en utrustning som levererar en plötslig explosion av makt. När en elektrisk ström matas till spolen hos en solenoid, en terminal länkar två ledare tillsammans för att slutföra en krets så den stora elektriska ström som behövs för att starta en bil, till exempel, kan passera från ett batteri till en startmotor. Om det finns ett kort i magnetspolen är emellertid terminalen inte kan länka ledarna, vilket resulterar i klickljud som ofta förknippas med en misslyckad solenoid. Testa en solenoid med en voltmeter kan hjälpa till att avgöra om kretsen håller på att slutföras, eller om solenoiden behöver bytas. Saker du behöver
Voltmeter
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Leta positiva inlägget på solenoiden. Ett sätt att hitta detta är att leta efter en tjock flätad kabel som fäster solenoiden till startmotorn. Inlägget med den flätade kabeln är positiv.
2

Placera den positiva ledningen på voltmetern på positiva inlägget av solenoiden. Ground minuskabel voltmetern på kroppen av fordonet. Om startmotorn aktiveras och voltmetern visar noll volt, behöver solenoiden bytas ut omedelbart. Om voltmetern visar 12 volt, då solenoiden kan fortfarande vara bra, men terminalen kolven är oförmögen att koppla ledarna.
3

Knacka solenoiden försiktigt flera gånger med handtaget på en skruvmejsel. Ibland terminalen kan fastna, antingen till kontakterna eller stickningen förhindrar terminalen från att nå kontakterna. I båda fallen kan rappa på solenoiden lossa terminalen och återställa korrekt drift av solenoiden, åtminstone tillfälligt.
4

Avlägsna voltmetern och aktivera startmotorn igen. Det finns en god chans att solenoiden fungerar normalt, men det finns inget sätt att förutsäga hur länge det varar. Om solenoiden fortfarande inte starta motorn och det fortsätter att göra klickande ljud, måste den bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128660.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.