Så för att behålla min Audi B5

Audi B5 A4 är den generation av A4 produceras från 1996 till slutet av 2001. Maintaing din B5 A4 är ungefär samma process oavsett årsmodell. Över livet av bilen, det finns en handfull områden som behöver särskild uppmärksamhet eftersom de har blivit kända som vanliga felkällor. Det är viktigt att hålla ett öga på oljenivån och skick samt tändstift och tändning förpackningar spole. Lyckligtvis kontrollerat dessa punkter för underhåll och ersätta dem är en enkel procedur. Saker du behöver
Ordet jack eller plast ramper
Jack står
Oljetråg
5 Kvarts syntetisk olja
Hylsnyckel
6 tums hylsnyckel förlängning
14 mm hylsa
10 mm hylsa
Flathead skruvmejsel
Visa fler instruktioner
Oljebyte
1

Kör din bil på ramper eller höja den med domkraft och stödja fronten med pallbockar.
2

Placera spilloljekärl under din oljeavtappningsskruven och sakta bort avtappningspluggen med din 14 skiftnyckel mm uttag.
3

Låt oljan rinna ut och sätt tillbaka avtappningspluggen när komplett.
4

Öppna bilens huva och skruva av oljepåfyllningslocket. Häll cirka 4,8 liter olja i motorn och sedan skruva oljepåfyllningslocket tillbaka på att slutföra oljebyte.
Kolla CV Boots för Wear
5

Lokalisera gummistövlar som sitter vid de inre ändarna av de båda främre drivaxlar.
6

Undersök stövlar för sprickor, revor, och inspektera omgivande område i bilens hjulhus för allt löst fett som kan ha varit läckt ut från CV lederna.
7

Ta din bil utanför ramper eller sänka den till marken med domkraft efter att du har konstaterat skick dina CV stövlar.

Coil Pack och Spark Plug Underhåll
8

Pop din A4 huva och ta bort de tre plast skruvarna som håller motorkåpan, använder vanlig skruvmejsel.
9

Pull upp på varje spole pack för att ta bort den från motorn och avslöja tändstiften. Inspektera inre änden av det, tittar ner genom metallrör. Du letar efter tecken på cylindern misständningar eller en dålig tändstift, vilket indikeras genom förekomsten av en svart, sot-liknande film som täcker insidan av spolpaketet.
10

Byt varje spole förpackningar som behövs genom att dra dem från alla sina kablar och sedan skjuta den nya tills kontakten tills det klickar på plats.
11

Ta bort varje tändstift genom att sätta in 10 mm hylsnyckel med utvidgning och inspektera den för samma svarta, sot-liknande, material. Installera nya tändstift vid behov med din 10 skiftnyckel mm hylsa med förlängning.
12

Sätt spolen förpackningar i alla sina cylindrar och tryck bestämt nedåt tills den klickar på plats, över varje tändstift. Sätt tillbaka plasten motorhuven och stäng din huv för att slutföra underhåll.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128652.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.