Verktyg för en Ring & Pinion Setup

Vid byte, installation eller reparation av ringen och drev i en bil, är det viktigt att ha rätt verktyg. Verktyg påskynda den tid som krävs för att ta bort eller ställa in ringen och drev samtidigt förhindra skador på delarna. De verktyg som används för att upprätta en ring och drev i ett fordon kommer att variera i betydelse, men några verktyg är nödvändiga för att få installationen klar. Lageravdragare

lageravdragare används för att avlägsna de hållarlager. Enligt Ringen och Pinion hemsida, är det särskilt viktigt då "bärare shims" är mellan "de sidolagren och transportören fallet." Den lageravdragare kan ta lagren och dra dem ur en knipa.
Indikatorklocka

En indikatorklocka används för inställning av bakslag. Detta verktyg är en nödvändighet för konfigurering av en ring och pinion eftersom det är omöjligt att ställa in backlash konsekvent utan en indikator. Den mätklocka mäter motreaktion, förspänning och bärare belastning och visar den på ratten.
Gear Märkning Förening

Gear märkning föreningen är ett material som används för att göra markeringar direkt på växlarna. Detta förbättrar sikten när du arbetar och förhindrar att sätta delarna i fordonet på fel plats eller i fel riktning. Föreningen är gjord så att det är lätt att se och lokalisera, även i dåligt ljus av motorn. En uttaget används för att lyfta fordonet
Jack

. Den exakta domkraft och pallbock kommer att variera beroende på den aktuella fordonstypen och behoven av fordonet. Till exempel behöver en stor bil en domkraft och stativ som är kapabla att bära den tunga vikten av fordonet, medan en liten bil skulle behöva en domkraft och stativ lämpligt för lättare vikt.
Gear Oil och additiv

växellådsolja läggs till i slutet av den föränderliga eller installationsprocessen. Oljan används för att smörja kugghjulen. Tillsatsmedlet sättes efteråt för att minimera friktion i kugghjulen. Dessa är både nödvändigt för inkörningsperioden efter ringen och drev läggs till fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128587.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.