Tändningsinställning Symtom

Ignition timing spelar en avgörande roll för effektiv drift av en bilmotor. För att bränslet vara ordentligt bränd av motorn måste tändas vid lämplig tidpunkt under förbränningscykeln. Om tändningen blir ur fas, kommer bränsle och luftblandningen inte brännas ordentligt. Detta kan leda till flera symtom som varierar i svårighetsgrad och kan påverka allt från körbarhet till bränsleekonomi. Pinga /Knocking

Pinga eller knackar indikerar att förtändning sker. Pre-antänds när bränsleblandningen i motorns cylinder antänds för tidigt och kolven har inte slutfört sitt kompressionsslag. Detta orsakar att bränsle och luft blandningen för att antändas och skjuta tillbaka mot en kolv som försöker fortfarande att komprimera bränsle-och luftblandningen. Timing som är för långt gången kommer antända bränslet och luftblandningen för tidigt och kommer att orsaka förtändning.
Svårstartad

För en motor att starta och köras på bränsle och luftblandningen skall antändas i cylindrarna i rätt tid. Om tändningen är felaktig och orsakar tändstiften skjuta för tidigt eller för sent, kommer bränsle och luftblandningen inte antändas vid rätt tidpunkt vilket medför att motorn blir svårstartad.


Överhettning
p Om tändningen är för långt gången att det kommer att leda till att bränslet och luftblandningen att tända för tidigt i förbränningscykeln. Detta kan leda till att mängden värme som alstras av förbränningsprocessen för att öka och leda till överhettning av motorn.
Low Power
p Om tändningen är för långt efterbliven det kommer att orsaka att tändstiftet för att antända bränslet och luftblandningen för sent i förbränningscykeln. Detta resulterar i att bränsle-och luftblandningen inte fullt brännande och antändning äger rum efter det att kolven har redan börjat röra sig nedåt i sin cylinder på arbetsslaget i förbränningscykeln. Slutresultatet är en förlust av motoreffekt.
Ökad bränsleförbrukning

Felaktig timing gör att bränsle och luft blandningen att antändas vid fel tidpunkt i cylindrarna. Detta resulterar i bränslet och luftblandningen inte är helt utbränd och en minskning av motoreffekten. Denna dålig förbränning och reducerad effekt orsakar att motorn drar mer bränsle för att producera tillräckligt med ström för att driva fordonet framåt, vilket resulterar i ökad bränsleförbrukning och minskad bränsleförbrukning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128263.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.