Hur Pass en testbil Inspektion

En bilbesiktning test är en miljömässig provningsförfarande som krävs av regeringar i många länder. Testet analyserar funktionaliteten i ditt fordon för att se till att växthusgaser följa miljölagar och förordningar. Om du inte testet bilprovning, är du skyldig enligt lag att åtgärda mekaniska problem till hands och ta testet igen. Underhålla din bil i fullgott skick avsevärt ökar dina chanser att passera fordonets utsläpp testproceduren utan problem. Saker du behöver
Batteriladdare
ringtryckmätaren
Visa fler instruktioner
1

Fyll din bensintank med premium bensin innan du tar bilen till emissionsprovning centrum. Premium bensin minskar utsläppen av kväveoxid, och detta kommer att hjälpa dig att klara inspektionen.
2

Testa bilens batteri styrka. Ta bort batteriet och testa spänningen med en batteriladdare. Om batteriet inte laddas, köpa ett nytt batteri innan provningen. Ett svagt batteri orsakar din bil att använda för mycket bränsle, vilket ger högre utsläpp.
3

Ändra bilens olja. Gammal motorolja blir förorenad, vilket gör din bil att köra hårdare och producera extra utsläpp. Om du nyligen har bytt olja, kontrollera oljenivån under huven. Fyll på olja om nivån förefaller alltför lågt. En låg oljenivå gör att motorn arbeta hårdare.
4

Bifoga en mätare däcktryck för varje däck och kontrollera däcktrycket. Pumpa däcken till rätt däcktryck rekommenderas i din instruktionsbok. Inspektion testcenter brukar kolla lufttrycket i däcken, och lågt tryck kan leda till ett misslyckat test.
5

Förvandla din bil på och se till att kontrollera motorn ljuset inte aktiveras. Kontrollera motorn ljus leder till en automatisk missade provkörning. Om din check engine tänds, ta bilen till en mekaniker och åtgärda problemet innan du tar testet bilprovning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128248.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.