Hur du skyddar undersidan av min bil

Undersidan av bilen innehåller vitala delar, inklusive din ljuddämpare, axel och oljetråget. Att köra över vägbulor och potthål eller exponering för rost-orsaka medel såsom salt, kan slask, snö och vatten orsakar skador på underredet, vilket kan leda till dyra reparationer eller försämrad prestanda. Dock kan vissa försiktighetsåtgärder vidtas för att skydda underredet av din bil, och därmed risken för skador. Instruktioner
1

Tvätta bilen ofta, särskilt om du bor i ett kallt klimat. Rust-orsaka medel såsom salt, slask, snö och lera kan orsaka skador och bör tas bort så snart som möjligt. Enligt Mark Thorsby, International Carwash Association verkställande direktören, ska bilen tvättas var 10 dagar på en professionell biltvätt eller omedelbart efter det regnar. När du väljer ett paket vid biltvätt, vara säker på att den innehåller ett underrede tvätt.
2

Coat ditt underrede. Har en automatisk detailer spraya ditt underrede med en skyddande beläggning, speciellt framtagen för att skydda den och hjulen på din bil för att förhindra för tidig korrosion av gummi-och plastdelar. Det finns många sprayer på marknaden, inklusive sprayway Under-Coating Spray. Om du är erfaren med bilrekonditionering eller är bekväm att göra detta själv, följ tillverkarens instruktioner för att applicera beläggningen.
3

Kör långsamt över vägbulor för att undvika repor eller skador på delarna på undersidan av ditt fordon. Dåligt utformade vägbulor är särskilt en risk för bilar med litet spelrum, såsom sportbilar, men kan skada fordon om de drivs över på en hög hastighet.
4

Drive alternativa vägar eller körfält till undvika potthål och dåliga vägar. Enligt en studie utförd 2010 av TRIP, en nationell transport forskargrupp, är den typiska urbana föraren i USA betalar $ 402 per år i extra kostnader fordonsdriftsförhållanden som ett resultat av körning på vägar i behov av restaurering. För att undvika skador orsakade av vägar i förfall, undvika dem när du kan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128237.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.