2000 Nissan Frontier Fluid Specifikationer

Nissan producerade 2000 Frontier med två motoralternativ: en 2,4-liters, fyrcylindrig motor och en 3,3-liters, sexcylindrig motor. Med båda maskinrummen modellerna var två-och fyrhjulsdrivna alternativ. De vätskenivåer och typer som rekommenderas av Nissan inkluderar motorolja och transmission, differentialer och överföring fallet, och de olika hydraulsystem. Olje-och Transmission

Båda motorerna kräver SAE 5W30 motorolja. Den 3,3-liters fyller på 3,5 liter med ett filterbyte. Den 2,4-liters med tvåhjulsdrift fyller på 3.7 liter och med fyrhjulsdrift fyller på 4.2 liter. De sändningar i båda använder syntetiska flera fordon automatlåda vätskor (ATF) för automatiska växellådor och syntetiska manuell växellåda 75W90 olja för manuella växellådor.
Differential och Transfer Case
< p> Båda fordonen använder en SAE 75W90 växellådsolja i de främre och bakre differentialer. De överföringslådor kräver samma multi-fordon ATF används i transmissionen. Fyll nivåer för de tre rutorna varierar beroende på motorns storlek och viss typ av differential. Dock använder de alla fylla pluggar för mätning av vätska. Vätskan ska vara i nivå med basen i hålet för pluggen på respektive ruta. Fyll vid behov när man inte kan sätta ett litet verktyg i påfyllningshålet och dra ut det med vätska på spetsen.
Hydraulic Systems

Frontier makt -styrsystem använder samma olja som överföring (syntetiskt multi-fordon ATF). Broms-och kopplings hydrauliksystem använder DOT-3 bromsvätska. Varje system använder en separat behållare märkt med heldragna linjer för att säkerställa rätt nivå upprätthålls. Kontrollera alltid behållarna med varje oljebyte, och fyll vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128095.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.