Audi Spjällhus Rengöring

Strypningskroppen på en Audi motor är placerad på inloppssidan av motorn. Om spjällhuset blir smutsig från motorolja och kolväten, kan det orsaka ojämn tomgång och dålig gasrespons från motorn. Det kan även leda till sämre bränsle körsträcka. Rengöring av spjällhuset på de flesta Audi tar en timme eller så med rätt inställning. Saker du behöver
Allen skiftnycklar
platt skruvmejsel kropp
Throttle eller förgasare renare
Handdukar
Q-tips
pappershanddukar
Visa mer Instruktioner

1

Öppna huven. Leta spjällhuset, som är bultad till motorns insugningsrör.
2

Ta bort eventuella vakuum linjer som går till spjällhuset genom att försiktigt dra bort dem från klämmorna som håller dem på. Detta kommer att variera beroende på Audi-modellen som du arbetar på.
3

Lossa klämman på slangen som är fäst på sidan av spjällhuset mittemot insugningsröret med skruvmejseln . Dra slangen bort från spjällhuset och skjut den ur vägen.
4

Dra ledningsnätet från spjällhuset och skjut selen ur vägen. Ta bort skruvarna som håller spjällhuset på insuget. Det kommer förmodligen att hållas med fyra Allen huvudet bultar. Ta spjällhuset från insugningsröret.
5

Placera spjällhuset på en ren trasa. Liberally spraya renare spjällhuset eller förgasaren renare på insidan av spjällhuset. Torka av insidan av spjällhuset med en ren trasa för att ta bort olja och kolrester.
6

Spray mer renare på plattan inne i spjällhuset och rengör det med Q-tips. Rengör plattan och insidan av spjällhuset tills de är helt fri från olja och rester.
7

tillbaka spjällhuset när du har rengjort den. Om du väljer, kan du installera en ny packning mellan spjällhuset och insuget. Om du inte använder en ny packning, helt enkelt skruva spjällhuset igen med insexskruvar.
8

Anslut ledningsnätet och linjerna vakuum som var frånkopplad. Sätt tillbaka slangen på insugssidan av spjällhuset och dra åt slangklämman. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128047.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.