Hur Wire en båt Generator

Kabeldragning en båt generator liknar ledningar en bil generator. Båda arbetar vanligtvis på en 12 - eller 24-volts batterisystem, och syftet med generatorn är densamma: att driva elektriska apparater och ladda batteriet. De flesta bil generatorer kan kopplas in på en båt, men en skräddarsydd båt generator är ett bättre alternativ. Båtmotorer körs vid lägre varvtal än en bil, och generatorer båt producera mer el vid lägre varvtal. Generatorer har generellt två terminaler, ibland tre, beroende på typ och förfining av båtens ledningar. Ledningar en båt generator är en måttligt lätt uppgift och kräver några verktyg. Saker du behöver
skruvmejsel
Skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa och positiva batterikablarna från båtens batteri med hjälp av en lämplig storlek skiftnyckel innan ledningar en generator. Flytta båda kablarna på säkert avstånd från batteriet.
2

Hitta terminalerna på båtens generator. En är den positiva terminalen och den andra är den negativa. Om det finns en tredje terminal kommer antingen tråd till en spänningsregulator eller att ditt batteri varningslampa.
3

Anslut den negativa kabeln till den negativa polen på generatorn. Kabeln är i närheten och är svart. Det kommer att driva på, eller du måste lossa terminal med en skruvmejsel. Om terminalen har en skruv, för in kabeln under skruven och dra åt skruven ordentligt.
4

Anslut den positiva kabeln till den positiva polen på generatorn. Kabeln är röd och kommer att vara i närheten. Om terminalen har en skruv, lossa skruven och för in kabeln i den och dra åt skruven. Skjut kabeln kontakten på terminalen om det passar det här sättet.
5

Anslut kabeln till den tredje terminalen, om den har en. Denna terminal är mindre än de två andra. Tråden kan vara gul, blå eller vit. Om du inte har en tredje tråd, betyder det ditt spänningsregulator eller varningslampa är fast någon annanstans. I så fall ignorera terminalen. Om du har en osammanhängande tråd och en tredje terminal, antingen trycker in kontakten på terminalen eller lossa terminalen och stick in tråden under det. Dra åt skruven.
6

Anslut de positiva och negativa batterikablarna till motsvarande batteripolerna. Din båt generatorn är ansluten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127885.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.