Hur du ändrar Trunk Struts

Stammen stöttor på ett fordon är en av de komponenter som vi tar för givet tills de börjar att misslyckas och kommer inte att stödja vikten av stammen. Om det händer, är den enda lösningen för att störa ett långt föremål mellan bålen och fordonet för att hålla stammen från att falla på huvudet när det är öppet. Lyckligtvis ersätter trunk struts är relativt lätt att göra, och stagen själva är inte så dyra. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
Ny trunk struts
Visa fler instruktioner
1

köper nya stag för din bil, finns på större bildelar butiker eller på nätet.
2

Öppna bagageluckan. Stötta bagageluckan med en golfklubba, basebollträ eller något liknande för att hålla den från att falla när du byter stagen på vardera sidan av stammen. Addera 3

bort en sträva åt gången. Inspektera båda ändarna av stöttan för att avgöra hur det är fäst vid fordonet. Många fordon använder en bult i botten av staget som fäster till stammen och en klämma i toppen som fäster staget till stammen eller luckan.
4

Skruva bulten vid botten av fjäderben med en hylsa och spärrskaft. Om det inte hålls på med en skruv, ta bort klämman som håller den på plats eller helt enkelt dra bort det om det är en boll och socket typ.
5

Ta den motsatta änden av staget från där den fastnar på stammen eller luckan. Det kommer sannolikt att hållas med ett klipp, eller det kan vara en kulled set som enkelt klipp på plats. Om det är ett klipp typ, kan du behöva trycka ner på en liten flik för att lossa den från luckan.
6

Montera staget på motsatt sätt som den gamla fjäderben avlägsnades. Montera botten först med bult eller klippet. Installera toppen så staget är fäst vid bålen. Upprepa processen för att ta bort och montera staget på motsatt sida av bålen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127710.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.