Hur man byter församlingen Bakljus på en 2003 Volvo S60

När bakljusaggregat på 2003 Volvo S60 blir skadade, kan du byta ut det själv ganska lätt i ca 20 minuter. Skador på utrustningen kan orsaka dina bakljus inte att fungera, vilket är farligt för dig och för andra bilister. Lyckligtvis är Volvo fast på ett sådant sätt att även när enheten är skadad, kommer det inte orsaka lökarna att blåsa elsystemet i bilen. Saker du behöver
hylsnyckel
2 trasor eller handdukar
Maskeringstejp
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på Volvo S60 och prop det öppnar. Koppla bort den negativa kabeln från batteriet med en hylsnyckel. Du måste göra detta eftersom när du tar bort bakljusaggregat, kan en oavsiktlig gnista av el från batteriet orsaka skador.
2

Täck negativa inlägg på batteriet med en trasa eller handduk. Detta säkerställer att batteriet inte kommer gnista och orsaka el för att köra igenom bilen. Det kan vara farligt om du håller bakljusaggregat.
3

Öppna bagageluckan för att lokalisera bakljusaggregat. Varje enhet har en lucka med en liten knopp på den. Vrid ratten moturs och dra panelen nedåt.
4

Lossa de fyra muttrarna som håller fast bakljusaggregat till bilen. Greppa aggregatet från utsidan och flytta det från höger till vänster som du drar den framåt. Dra inte för långt ut, eftersom det fortfarande är fäst trådarna.
5

Place målartejp på varje lampa sockel och märk den med typen av lampa. Detta kommer att vara en stor hjälp när du placerar de uttag i en ny församling.
6

Vänd varje uttag moturs ett kvarts varv. Dra ur sockeln rakt ut ur aggregatet. Ta bort alla uttag.
7

Säkra sockets i nya bakljusaggregat genom att vrida medsols ett kvarts varv. Tryck försiktigt den nya enheten i bilen.
8

Vrid ratten i bagageutrymmet i en medurs för att fästa bakljusaggregat.
9

Anslut den negativa kabeln till batteriet. Starta motorn och kontrollera att alla bakljusen fungerar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127698.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.