Hur att rengöra en GM Mass luftflödessensorn

En massluftflöde (MAF) sensor övervakar luftflödet på bränsleinsprutning fordon. Det fungerar genom att skicka en konstant spänning över två uppvärmda ledningar på sensorn. Trådarna svalna eftersom luften strömmar över dem, vilket skapar en temperaturförändring. Denna information skickas till datorn och används för att beräkna luftflödet. Över tiden, dessa små trådar samlas smuts och fett och behöver rengöring. Regelbunden rengöring kommer att förbättra bilens prestanda och bränsleekonomi. Saker du behöver
T27 Torx bitars drivrutin
MAF sensor renare eller elektronisk kontakt renare
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven. Leta massan luftflödessensorn mellan luft rutan och insugningsröret.
2

Dra upp ledningarna kontakten klippet med fingret och dra fram och tillbaka på kontakten för att ta bort kontakten från den sensor. Dra inte i trådarna.
3

Ta bort torx bultar som håller sensorn på huset med hjälp av en T27-sized bit och förare. Vissa modeller använder en säkerhets-typ huvudet med en pinne i mitten. Dra försiktigt sensorn direkt bort från huset samtidigt uppmärksamma att inte skada den känsliga platinatrådar på slutet.
4

Spray MAF renare eller elektronisk kontakt rengöringsmedel direkt på trådarna. Låt sensorledningarna lufttorka helt. Torka inte bort sensorerna eller du kan skada dem.
5

tillbaka givaren i luften rutan och plugin i selen. Kör bilen för att testa resultaten av MAF rengöring.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127662.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.