Typer av Stötdämpare

Stötdämpare är en viktig del av ett fordon. De gör det möjligt för fordonet att röra sig över ojämna ytor utan att skada bilen. Det huvudsakliga syftet med en stötdämpare i ett fordon för att förhindra och stopp studsande i bilen. Det finns några olika typer av stötdämpare placerade i bilar. Air Stötdämpare

En luft stötdämpare, som ibland kallas en last-justerbara stötdämpare, använder tryckluft för att göra absorbatorn styvare och till våren absorbatorn. Laddar mer luft kommer att göra luften stötdämpare styvare och ta luft kommer att göra det mindre styv. Air stötdämpare är en tålig stötdämpare alternativet.
Damper Shock Absorber

spjäll stötdämpare, som ibland kallas en dämpare, är en stötdämpare utformad för smidig retardation av ett fordon. Det finns två grundläggande mönster: flytande eller mekanisk. Fluid mönster minska chock för ett fordon genom användning av komprimerade fluider. Den mekaniska konstruktionen härmar flytande form, men använder elektriska signaler i stället för bara en flytande substans.
Stötar med behållare

stötdämpare med reservoarer, annars kallas reservoar chocker, är en typ av stötdämpare avsedd för stora terrängfordon. Syftet med stötdämparen är att förbättra bounciness under förhållanden där fordonet kör över en krokig väg. Den använder kväve istället för luft som ett absorberande material.
Stötdämpare

En fjäder stötdämpare använder grundläggande våren att minimera chock för en bil. Snarare än att använda luft, vätska eller andra gaser, är en fjäder stötdämpare utformad med en gummi eller elastisk fjäder som kan komprimera och expandera när fordonet behöver. Spring stötdämpare används i en mängd olika fordon.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127377.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.