Ignition Timing Information

Bilar åberopa ett tändsystem för att starta ordentligt . Korrekt tändningen är avgörande för denna process , och påverkar sådana variabler som motorns prestanda och bränsleekonomi . Definition

Tändningsinställning är en process som används i en gnisttändning förbränningsmotor. En gnisttändning motorns inre avser motorer som använder en gnista från ett tändstift i förbränningskammaren för att initiera förbränningsprocessen .
Timing Advance

tidsanpassningsförskottet avser graden en gnista kommer att tända luft - bränsleblandningen under kompressionsslaget , eller den tid blandningen komprimeras till toppen av cylindern av kolven . För att optimalt bränsle , bör gnistan hända innan kolven når den högsta punkten i kompressionsslaget . Detta bidrar till att säkerställa att gastrycket har fått en tillräckligt hög poäng för att ge maximal effekt .
Dyno Tuning

Dyno tuning är en tändningen metod som använder en dynamometer eller anordning som används för att mäta vridmoment eller kraft rörelse . Håll motorn på en jämn hastighet medan främja eller fördröja tidpunkten kan hjälpa en förare att mäta motsvarande förändring i uteffekt .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127210.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.