Lägga till kylvätska till en 1995 Pontiac Grand Am

Moderna Pontiacs använder en blandning av destillerat vatten och DEX-COOL frostskyddsmedel för att kyla sina motorer. Din 1995 Pontiac Grand Am är inte annorlunda. På grund av det stora utbudet av kemikalier som används i olika märken av frostskyddsmedel, GM påstår att DEX-COOL är den enda frostskyddsmedel du kan använda utan att skada den inre kärnan av din radiator. Någon annan vätska kommer att förstöra din radiator. DEX-COOL är ett vanligt använt namn för organisk syra teknologi frostskyddsmedel. Det är en orange-färgad vätska. Saker du behöver
DEX-COOL frostskyddsmedel
Destillerat vatten
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort kylarlocket från radiatorn filler pipen. Gör inte detta när Grand Am är hett. Kylsystemet är under tryck när varma, och du bränner risk om du öppnar locket när motorn är varm.
2

Blanda 1 liter DEX-COOL frostskyddsvätska per 1 liter destillerat vatten. Använd inte kranvatten. De föroreningar i kranvatten kan skada kylsystemet.
3

Sätt en tratt i filler pipen och dränera blandningen i kylaren tills vätskan når toppen av pipen.

4

Stäng kylarlocket och öppna locket till kylaren overflow, som ligger till vänster om kylaren.
5

Starta motorn och kör den för en period av fem minuter med overflow locket öppnas. Detta driver överskottsluft ut ur kylsystemet. Stäng overflow locket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127203.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.