Hur att reparera Differential Packning på en 1991 Camaro

Reparera en bakre differential packning på din 1991 Chevy Camaro tar bara några minuter och kommer att stoppa läckor från differential lock. Läckande växellådsolja kan skada ytorna det droppar på och sänka nivån på den bakre differentialen. Den växellådsolja är ansvarig för smörjning av lager och tätningar i bakre änden samt kyla redskap uppsättningar genom att minska friktionen. Om du låter oljenivån blir för låg, kommer skador uppstå på lager, tätningar och kugghjul, vilket orsakar dyra reparationer. Saker du behöver
Jack
Jack står
Oljetråg
Hylsnyckelsats
Ratchet
platt skruvmejsel
Packning skrapa
Shop rag
Funnel

Visa fler instruktioner
1

Lyft baksidan av din Camaro från marken med en domkraft. Placera en uppsättning pallbockar under bakfjädringen stödja fordonet sedan bort domkraften.
2

Placera en stor tråget under den bakre differentialen sedan bort bultarna runt ytterkanterna av differential lock med en hylsa och spärrskaft. Bänd loss det differentialen med ett platt verktyg eller skruvmejsel och sedan tappa av oljan i pannan.
3

Skrapa den gamla packningen material utanför differential lock och monteringsytan av differential med en packning skrapa eller annat platt verktyg. Torka därefter rent med en mjuk, ren trasa och inspektera området innanför differential, dra ut eventuellt skräp. Var noga med att inte trycka ut ytorna eller packningen inte tätar ordentligt när du installerar locket.
4

Placera en ny packning på differential locket och placera den mot differentialen. Sätt tillbaka bultarna i locket och dra åt dem jämnt med hylsa och spärrskaft tills de ligger tätt. Över-åtdragning av bultarna kommer inte att förbättra tätningen, det kommer att skada packningen och göra att det läcker
5

Leta pluggen i locket av differential och ta bort den genom att sätta in fyrkant. av ett ½-tums spärrnyckel i det fyrkantiga hålet på kontakten. Placera en liten tratt i hålet och fyll differential med hög kvalitet växellådsolja. Den specifika typ för ditt år och modell anges i bruksanvisningen.
6

Lägg växellådsolja till differentialen tills den börjar att gråta ut ur hålet. Byt ut pluggen och dra åt den med ½-tums spärrnyckel. Avlägsna tråget från under bilen och kassera den gamla oljan enligt lokala förordningar.
7

Lyft den bakre delen av bilen från domkraften, bort står sedan sänka bilen med domkraften. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127101.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.