Hur man installerar bromsar på en 2003 Dodge Ram

I 2003 Dodge Ram använder ett bromssystem består av fyra hjul låsningsfria skivbromsar. Bromsarna inkluderar bromsbelägg, rotorer broms, samt bromsok och tjocklek kolvar som tvingar dynorna mot rotorerna. Chrysler rekommenderar att du byter ut bromsbeläggen var 50.000 miles. Under pad ersättare, inspektera rotorerna och byt dem vid behov. Rotorer bör vara jämn och plan. Skåra eller skeva rotorer bör bytas ut omedelbart. Saker du behöver
Poultry Baster
rörtång
Jack
Jack står
13 mm skiftnyckel
15 mm nyckel
Bromsbelägg
Rotorer
Bromsrengöringsmedel
Duk handduk
Tvingfäste
bromsfett
Funnel
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Park Dodge Ram på en nivå vägsträcka eller uppfart och stänga av motorn. Dra spaken Huvlås att öppna huven. Flytta till framför lastbilen. Lyft huven och ta bort locket huvudcylindern. Locket ligger på höger sida av Ram motor. Sifon hälften av bromsvätska från behållaren med en fågel baster och lägg locket löst över huvudcylindern.
2

Vrid muttrarna på varje hjul som motsvarar varje broms avsedd för reparation ett helt varv med rörtång. Placera domkraften under ramen i framför lastbilen och lyft framdäcken från marken. Placera pallbockar under framaxlar stödja fordonet.
3

bort muttrarna och ta framhjulen off. Ta bort bromsok glidstiften placerade på baksidan av varje bromsens bromsok. Använd en 13 mm nyckel eller hylsa och spärrskaft för att lossa stiften innan du avslutar avlägsnandet av handen.
4

Lyft de främre bromsok från bromsok fästen och vila dem på styrarmen ovanför bromsen.
5

Ta bromsbelägg från bromsok fästet på höger hjulnavet. Ta bort Okfäste bultarna med en 15 mm nyckel. Lyft Okfäste från rotorn och ställ den åt sidan. Spray kedjesmörjmedel på baksidan av rotorn att lossa bindningen av rost och bromsvätska. Flytta till höger hjulnavet. Ta bort bromsbelägg och bromsok fästet. Spreja smörjolja på baksidan av vänster rotor och återgå till den högra sidan av RAM-minnet medan smörjmedlet tränger in hjulbultarna och Steering Knuckle (bakom rotorn).
6

Ta rotor med två händerna och dra det direkt från hjulhuset. Ta den nya rotorn ur förpackningen och rengör den grundligt med broms renare och en trasa handduk. Placera skivan (rotorn) på hjulskruvarna med upphöjda mittpartiet, känd som "top-hat avsnittet," utåt. Byt bromsok fästet och skruva i konsolens skruvar.
7

Ansök bromsfett till baksidorna av de nya bromsbelägg. Placera elektroderna i skårorna på fästet på vardera sidan om den nya rotorn. Flytta till vänster broms och ersätta rotorn. Återgå till vänster bromsok fästet på rotorn och skruva i skruvarna. Smörj de nya bromsbelägg och skjut in dem i konsolens slitsar.
8

Placera C-klämman på bromsok kolv och baksidan av bromsok. Pressa kolven in i sidan av tjocklek för att möjliggöra för tjockleken av de nya bromsbelägg och rotor. Ta bort klämman när kolven är helt nedtryckt i tjocklek och upprepa processen på andra sidan av Dodge lastbil.
9

Byt bromsok på respektive bromsok fästen och skruva i bromsok glidstiften . Dra stiften på varje bromsok med 13 mm nyckel. Placera framhjulen tillbaka på RAM hjulbultar och skruva på muttrarna för hand. Lyft framför lastbilen med domkraften och ta bort domkraften. Sänk framhjulen mot marken och dra åt muttrarna med rörtång.
10

Placera domkraften under ramen i den bakre delen av lastbilen. Lyft upp den bakre däck från marken och ta bort bakhjulen. Byt bromsarna som beskrivs i steg 3 till 9. Flytta till förarsätet.
11

Starta motorn och trampa på bromspedalen långsamt till golvet. Håll i nedtryckt läge för tre sekunder innan du upprepar. Pedalen ska stelna med varje fördjupning tills svaret är normalt, vilket innebär att bromsok kolvarna ordentligt har återställts. Flytta till motorrummet.
12

bort huvudcylinder GJP och placera en tratt i reservoaren. Fyll behållaren med bromsvätska vid behov. Ta bort tratten och sätt på locket. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126899.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.