Hur man reparerar bromsarna på en 2006 Nissan Sentra

Den 2006 Nissan Sentra är utrustad med all-wheel låsningsfria skivbromsar. Regelbundet underhåll av bromssystemet innefattar kontroll av bromsbelägg och rotorer för slitage, blödning bromsledningar och upprätthålla rätt nivå av bromsvätska. Under inspektionen, reparera eller byta ut någon komponent av bromsarna befunnits vara i förfall. Rotorerna bör vara släta och annars utmärker. Byt ut skivorna om tunga poäng, skevhet, eller sprickbildning märkt. Byt bromsbeläggen och byt bromsbelägg shims var 40.000 miles eller så snart som svår förslitning märks. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Flat skruvmejsel eller tång
12 mm nyckel
15 mm nyckel
Brake Cleaner Review Channel-lås tång
Rotorer
Bromsbelägg
bromsfett
Funnel
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Parkera Sentra på plan mark och vrid av motorn. Dra spaken Huvlås sitter under förarsidan instrumentbräda. Lyft huven och ta bort huvudcylinder locket för att avlasta trycket i bromsvätskebehållaren. Locket sitter till höger om Nissans motor. Lay locket löst över behållaren för att hålla skräp från reservoaren.
2

Lossa muttrarna på hjulen rör bromsarna du tänker reparera. Ett helt varv med rörtång kommer tillräckligt lossa varje mutter och gör det möjligt att ta bort dem för hand. Placera domkraften under bilens berömmelse och lyfta däcken från marken. Stötta bilen med pallbockar. Ta bort muttrarna och ta av hjulen bort.
3

Bänd fjäderklämman från utsidan planet för bromsok. Tjockleken är metallstycket som omger bromsbeläggen och rotor på varje sida. Använd en tång eller en skruvmejsel för att ta bort klippen.
4

bort bromsok glidstiften med en 12 mm nyckel. De två caliper stiften är placerade på baksidan av bromsok, nära den yttre kanten (mot den bakre delen av fordonet). Lyft tjocklek från bromsok fästet och inspektera varje för skada. Häng bromsoket från chocken tornet ovanför hjulnavet. Använd en galge tråd päls eller bungee rep - låt inte bromsoket hänga med bromsledningen
5

bort bromsbeläggen från bromsoket fästet.. Lossa Okfäste bultar med 15 mm nyckel. Ta konsolen från rotorn och ställ den åt sidan. Inspektera rotorn. Leta efter tunga poäng från slitage bromsbelägg indikatorer eller andra skador. Avlägsna rotorn genom att dra den från hjulnavet för hand. Skivan kommer att glida längs hjulbultarna tills den är fri från navet.
6

Rengör nya bromsrotorn med broms delar renare och en trasa handduk. Ta bort överflödigt rengöringsmedel eller förpackning olja från nya rotorn innan du installerar den. Skjut skivan på Sentra s hjulbultar. Byt bromsok fästet och skruva i konsolens skruvar. Placera nya bromsbelägg i spåren på fästet.
7

Inspektera bromsoket. Titta efter skador på gummifodral som omger kolven. Tjockleken kolven är metallcylindern som tvingar an bromsbeläggen mot rotorn. Manteln bör vara intakt för att förhindra fukt från att nå kolven och området av bromsok från vilken den skjuter ut.
8

Place kanal-lås tång över kolven och på baksidan av kolven. Kläm kolven för att tvinga den in i sidan av bromsoket. Applicera bromsfett till insidan av bromsok för att underlätta förflyttningen av kolven och förhindra rost från att orsaka att kolven att ta upp.
9

Placera bromsoket över de nya bromsbelägg inuti spåren av bromsok fästet. Skruva i bromsok glidstiften och dra åt dem med 12 mm nyckel. Sätt bromsok fjäderklämman i öppningarna på utsidan av bromsoket.
10

tillbaka hjulet på hjulskruvarna och skruva på muttrarna för hand. Lyft Sentra med domkraften och ta bort domkraften. Sänk däcken till marken och dra klackarna med rörtång. Återgå till Sentra motorrum.
11

Ta av locket huvudcylinder och kontrollera nivån på bromsvätska i behållaren. Tillsätt vätska om nödvändigt med hjälp av en tratt och DOT-3 bromsvätska. Ta bort tratten och säkra locket. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126891.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.