Vilka är de funktioner en MAP-sensor?

Grenrör absolut tryck (MAP) sensorer är ett vanligt komplement till bränsleinsprutning motorer. Bränsleinsprutning motorer förånga bränsle genom att pumpa bränsle i motorn under högt tryck. MAP sensor är ansluten till insugningsröret, som levererar en bränsle och luft blandning till motorcylindrarna, och skickar information om lufttrycket till motorns elektroniska styrenhet (ECU). Det är en integrerad del av funktionen av bilen eftersom den känner motorbelastning. Betydelse

uppfinns i 1885 av Karl Benz, var förgasare ursprungligen använts för att kontrollera flödet av luft skickas till motorn. Med förbättrade utsläppsnormer i slutet av 1980, har förgasare blivit föråldrade i nästan alla bilar och lastbilar. Bränsleinsprutning ger minskade utsläpp genom att använda en avgasventil avgasåterföring för att styra luftflödet och en bränslepump för att ge olja till motorn. Avläsning av MAP-sensorn hjälper motorn att avgöra optimal förbränning.
Process

MAP sensorer mäter barometriska absoluta trycket i insugningsröret. Genom att beräkna massan av den luft som går in i motorn, lufttemperatur, och rotationerna per minut av motorn, kan motorns ECU bestämma densiteten av den luft som strömmar in i bränsleblandningen. Den ECU då kan justera luftflödet eller bränsleflödet.
Blandning

Det primära syftet med en MAP-sensor är att hjälpa motorn bestämma rätt blandning av bränsle och luft som måste matas in i insugningsröret. För mycket bränsle tryck kommer att orsaka en motor att köra rik, vilket leder till ökade utsläpp och lägre gas körsträcka. Fordon som har för mycket luft intag och inte tillräckligt bränsletryck kan tomgång, går ojämnt eller inte starta alls.
Timing

Tändstift antända komprimerade bränslen som pumpas in i motorn. En rik bränsleblandning kräver ökad eldning av tändstift, medan en dålig bränsleblandning kräver en långsammare bränning av tändstift. MAP-sensorn rapporterar lufttryck till ECU så att motorn kan tiden skottlossningen av tändstift korrekt.
Problem

Fordon med en funktionsstörning MAP sensor kommer att rapportera felaktiga avläsningar till motorn, vilket resulterar i en felaktig förhållandet mellan bränsle och luft. Ett fordon kan drivas med såväl "bränslerik" eller "bränsle fattiga", så småningom orsakar skador på motorn. Ibland MAP sensorer ger felaktiga avläsningar på grund av en dålig bränslepump eller EGR-ventil. En dålig EGR-ventilen kan orsaka för mycket eller för lite luft att strömma in i MAP-sensorn. En dålig bränslepump får inte pumpa tillräckligt med bränsle i insugningsröret. Omborddiagnos läsare kan oftast avgöra vilken del av fordonet behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126875.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.