Hur man installerar Brembo Bromsbelägg

Brembo är en av de ledande broms tillverkarna i världen och är en OEM-leverantör till biltillverkare däribland Ferrari och BMW. Många bilägare väljer också att passa företaget ’ s komponenter på sina egna bilar, vilket kan inkludera Brembo broms rotorer, bromsok och ännu mindre delar som Brembo bromsbelägg. Installera dynorna som gjorts av detta företag är inte annorlunda än de som gjorts av någon annan bromskloss bolag, eftersom den enda skillnaden mellan olika dynor gjorda för en viss modell kommer ner till de material som används. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plant . Ställ i nödbromsen. Lossa hjulet ’ s muttrarna med ett däck järn. Lyft bilen med en högkvalitativ domkraft och sänka den på pallbockar ställas under den på rätt punkter. Avsluta ta bort hjulen och ställa dem ur vägen.
2

Spray bromsrengöringsmedel på bromsoket, bromsskivan och närliggande komponenter. Torka ned allt med en ren, torr trasa. Leta reda på skruvarna som håller bromsok till avstängning eller till bromsok bäraren. Platsen kommer att variera, beroende på märke och modell. Du behöver en vanlig hylsa och spärrnyckel eller en insexnyckel för att ta bort skruvarna. Lossa och ta bort skruvarna. Addera 3

Skjut bromsok från rotorn. Stöd bromsok medan du arbetar så att det inte finns någon tyngd på den mjuka bromsledningen, vilket kan skada den. Ta bort de gamla bromsbeläggen. Dessa kan fortfarande vara i oket, på rotorn eller monterad på bromsoket bäraren, beroende på märke och modell. Om de sitter fast i rotorn, använd en skruvmejsel för att bända bort dem.
4

Lokalisera bromsvätskebehållaren och öppna locket. Ta bort om ½ tum i bromsvätskan med en spruta eller liknande verktyg. Komprimera kolven i tjocklek för att göra plats för de nya, tjockare bromsbelägg. På de flesta bilar, kommer du att kunna använda en C-klämma placerad på kolven och den yttre delen av bromsok att komprimera kolven. Vissa bilar (VWs och Audi, till exempel) kräver ett speciellt verktyg som placeras på kolven och vänder och komprimerar den.
5

Spray bromsrengöringsmedel på bromsok, rotor och komponenter broms och torka allt ner. Installera de nya Brembo bromsbelägg i samma orientering som de gamla var när de avlägsnades. För att installera Brembo kuddar, kan du behöva sätta dem i bromsoket eller montera dem på bromsok bäraren, beroende på bilen.
6

Skjut bromsok tillbaka över rotorn. Montera och dra åt bromsok bultar med lämpligt verktyg. Anslut alla bromsledningar slitagesensor till de nya Brembo bromsbelägg. Installera bromsoket klämmorna på utsidan av bromsok med en tång. Upprepa ovanstående procedur för de återstående hörnen på fordonet. Byt hjulen, sänker bilen och dra åt muttrarna.
7

Break i dynorna. Detta innebär att köra bilen upp till ca 50 km /h och sedan utföra föra fordonet till ett stopp. Slå inte igen på bromsarna, men gå inte alltför lätt på dem heller. Upprepa detta flera gånger. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126785.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.