Vad är syftet med smörjolja?

Smörjolja används i bilar och andra fordon med förbränningsmotorer. Det finns många olika kvaliteter av smörjolja, men de har alla samma primära ändamål. De finns för att hjälpa förlänga en motors livslängd och skydda den mot slitage och överhettning. Lube Oil

Lube är den olja som används i fordon och byts ut med jämna mellanrum eftersom den blir smutsig. De baselement i smörjolja är högraffinerade oljor skapats från petroleum insättningar, extremt rena föreningar som blandas med ett urval av andra kemikalier. Dessa kemikalier är kända som tillsatser, och ge oljan extra egenskaper avsedd att skydda motorerna effektivare.
Smörjning

Det primära syftet med smörjolja är att skydda motorns rörliga delar. Även motorerna är tillverkade av slitstarkt metallegeringar, måste de gå i höga hastigheter för att generera tillräckligt med kraft för att flytta fordon. Dessa höga hastigheter orsakar motordelarna att bära mot varandra och långsamt upplösas. Utan smörjning, motordelar skulle snabbt sylt eller förgöra varandra.
Rengöring

motorer arbete, de är utsatta för en mängd olika föroreningar. Damm cykler genom motorn och blir fångade i vissa områden, eller biprodukter av förbränningsprocessen dröja. Dessa föroreningar kan bygga upp och orsaka skada om de lämnas obehandlade, men smörjmedel är utformade för att avlägsna dessa avlagringar när oljan pumpas genom oljan. Detta är en av anledningarna smörjolja behöver bytas-det blir laddat med föroreningar.
Kylning

Motorer också generera massor av värme, dels från förbränning och delvis från friktion. Denna värme kan bevisa destruktiv också, men smörjolja oftast har åtminstone några värmeöverföringsegenskaperna. Det absorberar värmen koncentrerad till vissa delar av motorn och bär det iväg innan några komponenter kan överhettas.
Byta olja

När tillsatser i glidmedel oljepartiklar möter i motorn, börjar de att dispergera och långsamt förlorar sin effektivitet. Smörjolja själv är mycket långvarig, men de tillsatser som bidrar till att förhindra motorn korrosion genom oxidation eller tillhandahålla andra ersättningar har kortare livslängd. Det är därför som oljan fortfarande behöver bytas var 15.000 till 20.000 miles, när alltför många föroreningar har byggt upp och oljan har blivit mer av en slam än en vätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126775.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.