Hur att rengöra en svårt rostiga Gas Tank

Rost är aldrig bra när det kommer till mekaniska föremål såsom motorcyklar, mopeder, bilar, lastbilar och stadsjeepar. Svår rost kan skada motorn av en mekanisk produkt snabbare än något annat, så det är viktigt att du utför 6-månaders kontroller på din bensintank. Du kan göra en kontroll genom hävertera ut gasen och hälla den över en sil för att se om det finns någon rost i bensinen. När du upptäcker rost, är det viktigt att du rengör den så snart som möjligt så att du inte skadar din motor. Saker du behöver
Rust avlägsna vätska
Duct eller eltejp
trädgårdsslang
varmt tvålvatten
Handdukar
Box fläkt (tillval) Sida 2 hinkar, 10 liter vardera
Visa fler instruktioner
en

avlägsna den gas tanken från den mekaniska objektet om det inte redan är hakas. Häll ut bensinen i en av de 10 gallon hinkar. Kassera bensin i enlighet med lokala lagar, om det finns rost i bensinen.
2

Tape alla öppna hålen stängs med tejp eller eltejp. Lämna det största hålet öppna och häll bort rost vätskan in i bensintanken. Tejpa upp det stora hålet och skaka runt bensintanken i minst 30 minuter.
3

Ställ ut en handduk och placera bensintanken ovanpå handduken. Låt bensintank att sitta i en timme, och sedan röra om bensintanken genom att långsamt vrida den från en sida till en annan i fem minuter. Kontrollera att lösningen berör alla ytor inne i tanken. Fortsätt att röra om i fem minuter varje timme under 24 timmar.
4

Sila ut rost bort vätskan i den andra 10 liters hink. Du kan sedan hälla vätskan tillbaka i sin originalförpackning och återanvända det om återanvändning anges på etiketten. Vissa rost bort produkter kan användas om och om igen, så länge den är ansträngd efter varje användning.
5

Skölj bensintanken med trädgårdsslangen. Häll lite varmt tvålvatten i bensintanken och skaka kraftigt. Häll sedan den smutsiga vätskan i de första 10 liters hink som innehåller bensin.
6

Skölj bensintanken igen och ta bort all tejpning. Torka noggrant på handdukar innan du byter bensintanken och påfyllning den med bensin.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126760.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.