Hur du ändrar en blåsare i en 2000 BMW 328I

Den 2000 BMW 328i är en del av E46 generationen av bilar, som anses vara en av de mest imponerande 3-serien som någonsin gjorts. Liksom alla BMW, måste E46 generation bilar korrekt underhåll för att hållas på vägen tillförlitligt. Fläkten för värmaren misslyckas ofta, speciellt på hög körsträcka exempel. Detta kan ersättas av en tekniker eller av ägaren med rätt verktyg och förhållningssätt och göras på ett par timmar. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven. Ta bort locket för kabinen filtret, som är beläget på baksidan av motorrummet under vindrutan. Ta bort de tre plast skruvarna som håller den på med en skruvmejsel.
2

Koppla loss kablarna som går till stugan filtret och ställ dem ur vägen. Använd en Torx bit att skruva de fyra Torx-skruvarna som håller filterenheten på plats.
3

Ta bort plasten panelen som sitter under filtret montering ovanpå fläkten. Panelen hålls på med en två skruvar belägna på vardera sidan av kåpan. Ta bort skruven som håller isoleringen för ECU. Arbetet panelen ur motorrummet.
4

Ta bort de två skruvarna som håller fläktens montering på plats. Ta bort de två clipsen som håller det plats också. Tappa inte bort skruvarna eller klipp i motorrummet som de kan vara svåra att hämta.
5

bort motorn omfattar att öka clearance. Ta bort plastskydden som döljer skruvarna till motorhuvar och sedan ta bort skruvarna att dra bort motorn täcker. Koppla loss kablaget som går till fläkten. Tillgången är begränsad så detta kan vara svårt. Det kan hjälpa att placera vindrutetorkarna i vertikalt läge.
6

Installera den nya fläkten i omvänd ordning mot demonteringen. Återanslut ledningsnätet. Vända bilen på och testa den nya fläkten. Sätt tillbaka plastkåpan. Sätt tillbaka filterhuset och filtrera. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126754.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.